Esports

La tercera edició de la Mitja Marató de Cambrils tancarà inscripcions amb 2.000 atletes

Per Cristina Sierra

Juanan Fernández i Lluís Abella van presentar la tercera edició de la Mitja Marató de Cambrils

El proper diumenge 11 de març, Cambrils tornarà a acollir, per tercer cop consecutiu, la Mitja Marató, que tancarà inscripcions amb 2.000 atletes. El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– i el gerent de Running Solutions –Juanan Fernández– van presentar, ahir al matí, aquesta nova edició que comptarà amb la la participació de l'atleta català Jaume Leiva, un dels nominats per participar als jocs olímpics de Londres 2012 en la prova de Marató, i de Mohamed Hbarka, guanyador de la Mitja de Tarragona. El mateix dia també es disputarà el Campionat de Catalunya Universitari i la segona edició de la Cursa Popular Cambrils Corre.

Abella va afirmar que la Mitja Marató cada vegada compta amb més participació i s'ha consolidat al llarg d'aquests anys. Tal com va apuntar el regidor, des de l'àrea d'esports "creiem que fer la Mitja Marató és d'obligat compliment, volem que sigui un referent a nivell de Catalunya i anem per bon camí". Abella també va recordar que aquesta prova incentiva el turisme en un cap de setmana fora de temporada, ja que poden arribar a venir 4.000 persones entre participants i acompanyants. El regidor va encoratjar a que la gent participi en aquesta edició que compta, de moment, amb 1.000 atletes inscrits.

Per la seva banda, Fernández va explicar que enguany les inscripcions es tancaran en 2.000 atletes perquè es pretén consolidar la prova en una "mitja de qualitat". El gerent de Running Solutions va afirmar que l'any 2011 la Mitja Marató de Cambrils va ser la que més va créixer a nivell de participants a Catalunya i va batre rècords d'inscripcions femenines.

Aposta pel mateix recorregut que en les edicions anteriors

La Mitja Marató continuarà tenint el mateix recorregut que en les edicions anteriors. Els atletes sortiran des de l'Ajuntament i recorreran la façana marítima fins arribar a l'avinguda Diputació i a poc menys de mig quilòmetre abans d'arribar a Salou hi haurà el canvi de sentit que obligarà als corredors
a desfer tot el recorregut resseguint el mateix camí que havien efectuat d'anada. Al marge de la Mitja Marató també es realitzarà un circuit paral·lel de 10 quilòmetres en la categoria de mig fons. Així doncs, els participants en la Mitja Marató recorreran 21 quilòmetres i 97 metres, mentre que els migfondistes completaran la primera part del recorregut, de 10 quilòmetres.


Tal com va explicar Fernández, enguany es vol donar un caliu festiu amb un equip de batucada que donarà ambient a la cursa i també hi haurà música a càrrec d'un dj d'Europa FM, emissora oficial de la cursa. Dues de les novetats d'enguany són: per una banda, l'exposició que s'instal·larà al Palau Municipal d'Esports el dissabte 10 de març a la tarda i, per l'altra banda, una taula rodona amb les atletes Ivet Farriols i Mireia Sosa, el mateix dissabte a les 19 hores, que parlaran sobre com preparar una cursa com la mitja marató.

Per acabar, el gerent de Running Solutions va explicar que a tots els participants se'ls hi entregarà una foto d'arribada de meta, un gel nutricional, un brou calent a l'arribada i altres productes Running Asics.  D'altra banda, els corredors també disposaran del servei de fisioterapeutes un cop arribats a la meta. Qui es vulgui inscriure ho pot fer a través de la pàgina web www.mitjadecambrils.com.

Comenta aquest article