Informació general

Cambrils, Salou, Vila-seca i PortAventura presents a la fira Salon des Vacances de Brussel·les

Per Redacció

La delegació va tenir l'oportunitat d'acostar-se a un dels mercats més fidels a la Costa Daurada

Els municipis de Cambrils, Salou, Vila-seca - La Pineda Platja, juntament amb PortAventura van participar aquest passat cap de setmana al Salon des Vacances de Brussel·les. La delegació va estar encapçalada pels regidors de Turisme de Cambrils –Xavier Martí–, el regidor de Turisme de Vila-seca –Xavier Grasset– i el regidor de Turisme de Salou, Benet Presas. Durant la seva estada van tenir l'oportunitat de copsar la tendència d'un mercat com el belga molt fidel a la destinació i que la temporada passada ja va créixer arreu de la Costa Daurada.

Un 11% més de turistes belgues durant 2011

Segons va informar la Consellera de Turisme de l’ambaixada espanyola a Bèlgica i a Luxemburg, –Laura Pena–, el mercat belga va incrementar un 11% les seves visites a Catalunya l’any passat, arribant als 600.000 visitants, mentre que les vendes per touroperació per aquesta temporada ja arriben al 15%, una xifra lleugerament superior a les de l'any passat a aquesta mateixes alçades. El turista belga suposa el 12,5% del mercat internacional que visita la zona central de la Costa Daurada i és caracteritza per viatjar fora de temporada i amb estades llargues. El perfil del visitant acostuma a ser molt familiar i també turista sènior.

Importància d'aquest mercat a la Costa Daurada

Els regidors dels tres municipis també van reunir-se amb l'ambaixadora d'Espanya a Bèlgica –Sílvia Iranzo– i amb la directora del Centre de Promoció Turística de Catalunya al Benelux, Imma Ballestín, qui va reafirmar la importància d’assistir a aquesta fira, per l’alta participació de públic i el nivell d’interès que demostren en les destinacions de la Costa Daurada. El regidor cambrilenc –Xavier Martí– va deixar palès el compromís de Cambrils amb aquest mercat ja que suposa més del 7% del mercat estranger i és molt important per a l'oferta campista cambrilenca, a més de ser propietaris de nombroses segones residències al municipi. Per la seva part, el regidor salouenc Benet Presas va destacar la fira com a marc important per donar a conèixer l’oferta de turisme esportiu per aquest mercat. Finalment, el regidor de turisme de Vila-seca - La Pineda Platja –Xavier Graset– va destacar que durant la fira es produeix un degoteig constant de consultes sobre l'oferta turística de la Costa Daurada.

Comenta aquest article