Informació general

Cambrils acollirà, el proper mes de maig, el festival del mar per promocionar el sector nàutic

Per Redacció

L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, va assistir ahir a la presentació dels festivals del mar que va fer-se a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, a Barcelona

L'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) va presentar ahir a Barcelona, els festivals del mar que tindran lloc a les poblacions de Cambrils, Sant Feliu de Guíxols i el Port Ginesta de Sitges, el proper mes de maig. Aquesta és una de les principals iniciatives que l'entitat ha decidit emprendre aquest 2012 per fer front a la difícil situació econòmica que travessa el sector nàutic. Es tracta d'una sèrie de fires de caràcter festiu que comptaran amb exposició d'embarcacions i accessoris i un ampli programa d'activitats adreçat a tots aquells que els agrada el mar i navegar. L'associació també va aprofitar l'acte per fer públic un projecte per crear una estació nàutica a Barcelona i per comentar l'evolució de les xifres de matriculacions d'embarcacions a Catalunya l'últim any en què hi ha hagut una davallada del 21%, un 7% més que la mitjana de l'Estat.

Festa de la nàutica per a grans i petits

Els festivals del mar es faran a Sant Feliu de Guíxols (11-13 maig); el Port Ginesta (18-20 maig); i Cambrils (25- 27 maig). El president d'ADIN –Òscar López– va comentar que, "cada festival l'hem pensat com una autèntica festa de la nàutica per a grans i petits, amb tota mena de facilitats i incentius perquè tothom pugui venir a gaudir del mar i de la navegació". Els festivals compten amb la col·laboració tant d'ajuntaments com de clubs nàutics el que "ajudarà a ampliar-ne la difusió i atreure el màxim nombre de públic possible i d'expositors. Partim d'un model que ha funcionat com el de Port Ginesta i que creiem pot tenir èxit en la resta de festivals", va assegurar ahir López.

Estimular el sector nàutic

La presentació, que es va dur a terme a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, va comptar amb la participació de la directora general de Pesca i Afers Marítims –Mercè Santmartí–, l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols –Joan Alfons Albó–, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el director de l'Agència de Promoció Turisme de Sitges –Claes Akerblom–, el regidor de Governació i Via Pública de l'Ajuntament de Castelldefels –David Solé– i el secretari general d'ADIN, Miquel Guarner. La directora general de Pesca i Afers Marítims –Mercè Santmartí– va valorar la importància del sector nàutic a Catalunya mentre que els alcaldes de les poblacions on tindran lloc els festivals del mar també van posar de manifest la importància que s'engeguin iniciatives que contribueixin a estimular el dinamisme al sector nàutic i van subratllar el pes d'aquest sector en l'economia dels seus municipis.

Comenta aquest article