Informació general

ICV afirma que "Cambrils és governat per la total improvisació i la manca de rumb"

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Cambrils

ICV de Cambrils ha enviat un comunicat de premsa on fa una valoració dels sis mesos de govern de l'Ajuntament. En el text, el grup polític explica que durant aquests mesos han estat esperant les actuacions del nou govern municipal, "esperant que es posessin en marxa les seves promeses electorals per tal de fer front a la dura crisi que ens colpeja". Segons ICV, aquests sis mesos han estat perduts i lamenta que en aquest temps "no han estat capaços de presentar ni un pla de mandat ni unes línies generals. I a sobre l'alcaldessa Mercè Dalmau presumeix de que no el faran. Cambrils és governat per la total improvisació i la manca de rumb".

En el comunicat, ICV afirma que "el nou govern sembla estar mentalment a l'oposició. Només així s'explica que totes les seves accions tinguin com a leitmotiv carregar contra l'anterior govern". Segons ICV, el govern ha d'assumir que ara els hi toca governar a ells i lamenta que intentin reproduir el discurs de l'Artur Mas: "rancúnia i més rancúnia cap a d'altres governs anteriors". ICV afirma que s'estan suprimint serveis imposats per el govern anterior sense justificar-ho. "Com sempre ha fet la dreta a Cambrils, el que es va fer abans era dolent i per tant ha de ser suprimit". En aquesta mateixa línia també explica que "s'estan suprimint places de treballadors i treballadores de l'Ajuntament amb un total sectarisme i s'ha anat a castigar i a acomiadar a persones concretes".

"El govern va enganyar a la ciutadania de manera deliberada perquè ells sabien fil per randa l'estat real de les finances municipals"

El grup d'ICV carrega contra el govern en l'àmbit econòmic, afirmant que des de fa temps CiU, PP i PLIC ja sabien que hi havia una forta crisi. "Ara, però, sembla que l'hagin descobert i, carregant-se totes les seves promeses electorals, han plantejat pujades astronòmiques d'impostos, precisament fent allò que van dir que mai farien. Van enganyar a la ciutadania de manera deliberada perquè ells sabien fil per randa l'estat real de les finances municipals".

Segons el comunicat, en aquests mesos el govern s'ha dedicat a "gastar-se els diners en la realització d'estudis econòmics –que no auditories"– i s'han dedicat a vendre "catastrofisme". ICV afirma que sorprèn que en aquests estudis es donin xifres del deute municipal "inferiors a les que ells mateixos deien en plena campanya".

Per últim, el grup d'ICV titlla d'increment desproporcionat el 30% del rebut de l'IBI, "el més alt de la demarcació tarragonina i potser de l'estat" i afirma que la pujada és "irresponsable. Han tornat a fer el que sempre fan quan la dreta governa a Cambrils: pujades astronòmiques sense un pla d'actuació municipal".

Comenta aquest article