Informació general

L'atur a Cambrils se situa en 2.960 persones durant el mes de gener

Per Redacció

Oficina de Treball de Cambrils

Catalunya ha registrat un augment de l'atur de 18.966 persones el mes de gener, el que representa una pujada del 3,1% respecte del mes de desembre. En total, a Catalunya hi ha 633.210 aturats, segons ha informat la Generalitat de Catalunya. A Cambrils, l'atur  se situa en 2.960 persones el mes de gener, 113 aturats més que el mes anterior.

Per sectors, l'atur ha pujat a l'Agricultura (+1,4%); a Serveis (+38%); a la Construcció (+1,6%); a la Indústria (+2,2%) i al sector sense ocupació (+2%). Per demarcacions, l'atur ha incrementat 13.131 persones a Barcelona; 2.011 a Girona; 1.369 a Lleida i 2.455 a Tarragona.

Tal com informa la Generalitat, la secretària d'Ocupació i Relacions Laborals –Esther Sànchez– ha instat a la ministra de Empleo y Seguridad Social –Fátima Báñez– a "convocar amb la màxima celeritat la Conferència Sectorial d'Ocupació per conèixer quins fons econòmics finalment es destinaran a les Comunitats Autònomes i quan podrem disposar d'aquests fons per comença a aplicar les accions adreçades a les persones en atur". Tal com apunta Sànchez, "hem estat treballant en un Pla de desenvolupament de Polítiques Actives adreçades a les persones en atur pel 2012 i 2013 que concreta mesures per a joves, persones amb dificultats d'inserció i persones en atur que s'hagin quedat sense cobertura econòmica". Per aquest motiu, la secretària ha indicat que és important conèixer els recursos dels que disposaran per dur a terme aquestes accions.

Comenta aquest article