Informació general

L'Ajuntament congelarà els sous dels treballadors municipals

Per Cristina Sierra

L'alcaldessa llegint el decret durant el ple ordinari del passat dimarts

El govern de l'Ajuntament va aprovar l'aplicació del Reial Decret Llei 20/2011 de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per a la correcció del dèficit públic, durant el ple del passat dimarts. Tal com va explicar l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– aquesta llei es va publicar al BOE el 31 de desembre de 2011 i "és un decret d'obligat compliment". Aquesta llei proposa tres punts que s'han de complir durant l'any 2012: la congelació de sous del personal de l'Ajuntament de Cambrils, no incorporar nou personal i no realitzar aportacions a plans de pensions d'ocupació.

L'aprovació d'aquest decret va comptar amb les abstencions dels grups de l'oposició –el PSC i el NMC– i l'alcaldessa va afirmar que no entenia que a la comissió informativa els grups haguessin votat a favor del decret i al ple s'abstinguessin. El portaveu del PSC –Robert Benaiges– va explicar que el seu grup es va abstenir a la comissió d'hisenda, "no diguem coses que no són, entenc que el decret és d'obligació però hem de fer el comentari de la política de personal d'aquesta casa". El portaveu va dir que el grup no podia votar un decret quan "avui 20 persones seran acomiadades del seu treball. Entenem que no tenen clar la política de personal, quin és l'objectiu".

L'alcaldessa va respondre a Benaiges que "aquest govern està duent a terme un programa de personal sostenible" i va afirmar que el número d'acomiadats eren 12. El regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– va explicar que el personal acomiadat tenien contractes interins i hi havien persones que tenien una plaça que no estava creada i s'entenia que no era obligatori tenir aquesta plaça.

El portaveu del PSC va afirmar que "hi ha maneres de fer ajustaments, la contractació és la millor manera i hem de fer el màxim per mantenir llocs de treball". L'alcaldessa va encoratjar a Benaiges a presentar com a moció les "altres formes de fer que sempre diu" i va afirmar que "no tingui dubte que nosaltres defensem els interessos de Cambrils".

Per la seva banda, el portaveu del grup del Nou Moviment Ciutadà –Oliver Klein– va apuntar que "creiem que la política econòmica es pot fer d'una altra manera" i va dir a l'alcaldessa que "no s'estranyi que podem canviar el vot a la velocitat que canvien les coses, treballem els punts del ple i votem creient-nos que estem governant, no fent oposició". Per acabar la seva intervenció, Klein va fer una reflexió afirmant que "mal govern també és demanar un esforç al ciutadà i enviar gent a l'atur".

Comenta aquest article