Informació general

La supressió del servei de podologia del Casal de la Gent Gran i el pagament als professors centren el torn de preguntes del ple

Per Cristina Sierra

Imatge d'arxiu de la façana del Casal Municipal de la Gent Gran

El grup del PSC va aprofitar el torn de precs i preguntes del darrer ple per demanar públicament uns informes que tenen demanats a la comissió d'Hisenda. El portaveu del grup –Robert Benaiges– va explicar que aquest tema ja l'havia tractat amb el secretari perquè va demanar els informes "perquè volem estar informats". Benaiges va apuntar que alguns dels informes demanats són els de l'estudi econòmic de l'empresa Efial, el del consell d'administració de Cambrils Audiovisual o les dedicacions dels regidors del govern. Per acabar, el portaveu va queixar-se que a les comissions informatives "no es diuen quan es faran efectius els pagaments als proveïdors i als professors i tampoc hem vist en cap comissió que s'hagi decidit tancar el servei de podologia, és un tema de salut, no d'estètica".

L'acaldessa va contestar a Benaiges afirmant que sobre l'informe del consell d'administració de Cambrils Audiovisual "estem buscant l'organigrama antic de Cambrils Audiovisual per poder passar l'organigrama nou però no el trobem enlloc". Dalmau va apuntar que no hi ha cap problema en tenir els informes i va afirmar que el pagament als professors ja s'havia aprovat abans de la queixa pública que aquests van fer en diversos mitjans de comunicació.

En aquest punt, el regidor d'Hisenda va explicar que els pagaments es fan sota un criteri de caixa única i no es faran més ràpid perquè surtin als mitjans de comunicació. Segons Llobet, els professors van venir el dia 22 i van veure que l'ordre de pagament estava feta i van continuar fent soroll. Segons ha pogut saber Revista Cambrils, els professors ja han cobrat el mes d'octubre i confien que en aquests dies rebin els diners del mes de novembre.


L'alcaldessa afirma que el pressupost per enguany de la Generalitat  a Cambrils representa el 20% del pressupost destinat al Baix Camp

El grup del Nou Moviment Ciutadà (NMC) va presentar dues preguntes relacionades amb pressupostos. Per una banda, el grup es va interessar per quan es té pensat aprovar el Pressupost Municipal 2012, i per l'altra banda, va preguntar sobre el pressupost total d'inversions de la Generalitat a Cambrils.

El regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– va contestar a Klein que el Pressupost Municipal s'aprovarà aquest mes de febrer, ja que els pressupostos van lligats a la ruta del pla de Sanejament. "Ara som conscients que s'ha de prendre decisions molt dures, cal treballar molt dur, la despesa ha de ser únicament la necessària". L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va explicar que el pressupost total d'inversions de la Generalitat a Cambrils és de 1.582.006 euros, que representa el 20% del pressupost destinat al Baix Camp. D'aquesta xifra, 1.256.000 euros està destinat a l'Hospital Lleuger, 300.000 euros a la neteja del fons marí del port i 30.000 euros a la millora i eficiència energètica del port.

L'alcaldessa també va explicar que aquest 2012 es rebran 2.300.000 euros per pagaments diferits. D'aquesta xifra, 400.000 euros fan referència a la comissaria dels Mossos; 500.000 euros per l'IES Mar de la Frau; 600.000 euros per l'escola Mas Clariana, i 800.000 euros per l'escola La Bòbila.

Carme Cros: "Les decisions preses sense madurar poden portar-nos a decisions com la seva, que va ser la d'obrir un mercat a la platja que es va tancar en pocs mesos sense importar-li la inversió feta"

El NMC també es va interessar per les actuacions principals de promoció econòmica contemplades pel futur, "tot esperant que aquestes no siguin pura anècdota". La regidora de Promoció econòmica –Carme Cros– va afirmar que la regidoria presentarà les línies d'actuació que es duran a terme, "és un projecte treballat i madurat durant aquests sis mesos de govern". Cros va apuntar que les anècdotes o decisions preses sense madurar pot portar-nos a decisions com la seva –quan Klein era regidor de Promoció de Ciutat–, que va ser la d'obrir un mercat a la platja que es va tancar en pocs mesos sense importar-li la inversió feta i va tirar per terra molts dels treballs dels paradistes".

La darrera pregunta formulada per el NMC va ser perquè s'havia prescindit del servei de podologia del Casal de la Gent Gran. La regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– va respondre que s'havia fet una valoració de tots els serveis i "hem de ser valents i prendre les decisions". Tal com va apuntar Rom, aquesta mesura "és temporal".

Comenta aquest article