Informació general

Cambrils, Salou i Vila-seca s'uneixen de nou en el programa d'activitats "Carretera i manta"

Per Berta Ruiz



L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, l'alcalde de Vila-seca –Josep Poblet– i la regidora de Joventut de Salou –Ana Isabel Aguilera–, en un moment de la signatura del conveni
Els Ajuntaments de Cambrils, Salou i Vila-seca van signar ahir a l'hotel Atenea Aventura de Vila-seca, el conveni de col·laboració del programa d'activitats per a joves "Carretera i manta". Josep Poblet, alcalde de Vila-seca –municipi que enguany porta la gestió de les activitats en el torn rotatiu establert– va ser l'encarregat d'obrir l'acte, en el qual es va presentar la memòria d'activitats dels darrers anys i les propostes programades per a l'exercici de 2006.

El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Vila-seca, Josep Toquero va presentar les dades i l'evolució del programa d'activitats que uneix des de fa cinc anys aquests tres municipis. Josep Toquero va voler destacar la importància d'aquest acte i la unió de les tres administracions municipals per portar a terme un programa destinat als joves. Un programa que es va engegar l'any 2002 –amb una baixa participació en relació als següents anys d'activitats– i que enguany comptarà amb unes 60 activitats lúdiques, formatives i esportives. El programa "Carretera i manta" ha anat augmentant cada any el nombre d'activitats, el pressupost destinat i també la gran participació dels joves dels tres municipis.

Amb aquest programa d'activitats es pretén donar formació, oferir divertiment, oci alterantiu i sostenible, apropar la cultura als joves i fomentar les bones pràctiques amb l'esport.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Salou, Ana Isabel Aguilera, en absència de l'alcalde de Salou –Esteve Ferran–, va destacar la bona relació entre els tres municipis i el bon feeling per posar en marxa iniciatives com aquesta.

L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, es va mostrar satisfet pel fet que un any més "els tres ajuntaments tinguin la capacitat de trobar-se per fer la signatura d'un conveni importantíssim per a les tres poblacions i que es tingui la capacitat de generar unes expectatives de cara a la joventut molt importants". També va afirmar que amb aquest tipus d'iniciatives s'aconsegueix una visió única del territori, generant una dinàmica de relació molt bona entre els tres municipis. Gràcies a aquesta bona entesa entre els tres ajuntaments es poden tirar endavant polítiques comunes com aquesta. Per Robert Benaiges, "el programa ‘Carretera i manta’, és un dels nostres grans èxits, és un dels èxits importants que hem tingut en la gestió comuna al llarg d'aquests darrers anys".

Es calcula que un total de 10.000 joves ja han participat en alguna de les activitats fetes durant aquests cinc anys i que enguany ho faran uns 3.300 joves més.


Comenta aquest article