Societat

El restaurant Joan Gatell tanca avui les seves portes

Per Cristina Sierra

Joan Pedrell i Fanny Pallejà en un moment del sopar Rotary d'ahir al vespre

El restaurant Joan Gatell tanca avui les seves portes després de gairebé 100 anys d'existència. Avui se servirà l'últim dinar d'aquest restaurant emblemàtic de Cambrils i a la nit tindrà lloc el sopar de comiat familiar. Ahir a la nit, els membres del Rotary Club Cambrils van acomiadar-se del restaurant on han celebrat durant 17 anys les seves trobades setmanals i van voler agrair als propietaris del restaurant, el Joan Pedrell i la Fanny Pallejà, l'acolliment que sempre han tingut amb el Rotary durant tots aquests anys.

El president del Rotary Club, Manel Nonell, va dirigir-se als membres del club i als propietaris del restaurant afirmant que "avui és un dia tristament històric però alegre perquè hi som tots. Només podem dir gràcies al Joan i a la Fanny pel seu acolliment i sempre hem tingut la sensació d'estar com a casa". A continuació va ser Lluís Recasens, el membre de més edat de l'entitat, qui va prendre la paraula llegint un emotiu escrit als propietaris. Recasens va destacar els trofeus importants que han aconseguit el Joan i la Fanny en tots aquests anys. Recasens, que va apuntar que parlava en nom del poble de Cambrils i de tots els comensals vinguts d'arreu d'Europa, va afirmar que "la família Gatell ha fet un monument i va transformar la platja de Cambrils en un dels menjadors més importants d'Europa".

Finalment, Recasens va afirmar que "aquesta nit ens acomiadem d'un monument, avui es tanca un capítol d'una història" i va acabar donant "mil gràcies a tota la saga dels Gatell". Acte seguit, Manel Nonell va fer entrega al Joan i a la Fanny d'una placa commemorativa.

Joan Pedrell: "A nosaltres ens farà falta el Gatell però a Cambrils també"

A continuació, Joan Pedrell, emocionat, va prendre la paraula i va afirmar que "ha costat molt prendre la decisió, és un moment difícil però que gràcies a vosaltres i als amics està sent el punt i final que podíem somiar". El propietari del restaurant va dir que "aquest últim mes ha estat d'una immensa satisfacció. Som conscients que ens sap greu tancar el restaurant per lo que representem i a nosaltres ens farà falta el Gatell però a Cambrils també".

Tal com va apuntar el Joan, aquest últim mes ha tingut moltíssima gent que ha anat a acomiadar-se del restaurant. "No ens esperàvem que vingués tanta gent, que ens fessin regals i que ens escrivissin cartes donant-nos les gràcies". Pedrell va concloure la seva intervenció desitjant que "la persona que hereti Casa Gatell actuï amb responsabilitat".

Els membres del Rotary Club Cambrils van lliurar una placa commemorativa al Joan i la Fanny

Comenta aquest article