Societat

Els cambrilencs Martí i Pau Senserrich, components de l'Escolania de Montserrat, participen a la cançó "Em dónes força" de la Marató de TV3

Per Lluís Rovira i Barenys

A l'esquerra, Martí Senserrich, de 12 anys, i al costat, Pau Senserrich, de 10 anys

El disc de la Marató de TV3 d'enguany ha tingut dos protagonistes cambrilencs. Són els germans Martí i Pau Senserrich, de 12 i 10 anys, respectivament, i components de l'Escolania de Montserrat, que juntament amb Sergio Dalma, han participat en la cançó més emblemàtica de les que s'han presentat enguany per la Marató, "Em dónes força". Tots dos qualifiquen l'experiència de "molt emocionant" pel fet de poder participar en la Marató de TV3, tot i que el fet de sortir per televisió no els hi és aliè ja que moltes de les seves actuacions a Montserrat són enregistrades i, a part, durant el curs se'ls hi fan diferents entrevistes televisives.
Aquesta darrera setmana, abans de la celebració del programa de la Marató, ha estat intensa, ja que el passat dimecres van ser a TV3 per fer l'assaig de la seva actuació d'ahir, poc abans de les 9 del vespre. Una actuació, però, que es va fer en playback.

Gravació per separat

La preparació d'aquesta cançó ve des fa un parell de mesos enrere. Des del professorat se'ls va comunicar que participarien en una cançó del disc de la Marató d'enguany. Aviat van començar els assajos i la gravació es va fer a la sala d'assaig del propi monestir. La particularitat, però, va ser que el cantant Sergio Dalma no va gravar directament amb l'escolania. Va gravar a part i, posteriorment, es van ajuntar les dues gravacions. A Sergio Dalma el van conèixer el dia que van gravar el vídeo als diferents indrets del monestir. Precisament aquest vídeo, que ja es va poder veure a través de Youtube des de meitats del mes de novembre, va donar molta repercussió a la cançó i, segons expliquen Martí i Pau Senserrich, "ens van arribar molts comentaris de la gent que l'havia vist, molts d'ells amb trasplantament d'algun òrgan".

53 escolans, 42 cantaires

L'Escolania de Montserrat la formen 42 escolans tot i que n'hi ha 11 mes, de primer any, que encara no hi participen. Darrerament, l'escolania ha fet diferents gires internacionals. El curs passat van fer una gira a Moscou i una altra a Sant Petersburg. N'havien de fer una tercera al Japó que es va anul·lar pel terratrèmol que va patir aquest país. Aquest curs han fet una gira a Alemanya i de cara al proper mes de gener, en faran una a Roma. A banda, durant el curs fan molts concerts a diferents indrets de Catalunya.

Comenta aquest article