Informació general

El tastet de galeres congrega milers de persones al port de Cambrils

Per Berta Ruiz



Molta gent va assistir ahir al matí al tast de fideus amb galeres
Un dels actes més populars de les II Jornades de la Galera d'enguany ha estat la fideuada popular cuinada aquest diumenge al port de Cambrils. Prop de 2.000 raccions van ser repartides a tots els assistents a l'acte, el doble que en l'edició de l'any passat. Els fideus amb galeres cuinats a l'estil d'abordo van ser preparats pel Consell Consultiu de la Pesca a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors. La degustació popular va ser un acte massiu de participació, en què molta gent va poder tastar un dels plats mariners més tradicionals de Cambrils.

Un altre dels actes complementaris que es van organitzar va ser la rebuda i lliurament de la barca de pesca Teresa al poble de Cambrils per a la seva restauració. En un acte simbòlic, l'antic propietari de l'embarcació va entregar la clau a la regidora de Cultura, Neli Queral. Aquesta embarcació, construïda l'any 1936, serà adquirida pel Museu d'Història de Cambrils per a la seva recuperació.

D'altra banda, també hi va haver exhibició de llagut català del grup Vent d'Estrop -
Vogadors de Cambrils i activitats d'entreteniment per a la canalla amb el taller de pirates.

Concurs "Del mar als fogons" per a joves cuiners

Recordem que divendres dia 17, a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria, ja es van decidir els finalistes del concurs "Del mar als fogons" per a joves cuiners. Els dos finalistes són Marcos Gómez Tamarit (de València) i Maria Vilanova Burata (de Tivissa), tots dos estudiants de l'Escola d'Hoteleria de Cambrils, que van ser escollits per unanimitat pels membres del jurat. Marcos Gómez, de 20 anys, va preparar "Galera saltejada amb sal, salsa marinera i iogurt picant", mentre que Maria Vilanova va elaborar "Sopa de galeres amb escuma de patata, aire de safrà i oli de julivert".

Els dos finalistes rebran el guardó Galera d'Or i Galera de Plata en la gala del proper dissabte, la Nit de les Estrelles. L'acte, que tindrà lloc a l'hotel Tryp Port Cambrils i serà presentat per Gabriel Bartra –col·laborador de la Revista Cambrils– i la presentadora Elisenda Camps, servirà per cloure aquestes II Jornades de la Galera de Cambrils.

Comenta aquest article