Societat

Petjades de solidaritat al Sopar de la Fam

Per Gemma Ivern

Un any més, el sopar ha estat organitzat per Mans Unides
El passat dia 1 de març va tenir lloc, al Palau Municipal d’Esports, l’onzè Sopar de la Fam, organitzat per Mans Unides Cambrils. Sota el lema “El desenvolupament, camí per la pau” els 400 assistents a l’acte van poder gaudir d’una vetllada en la qual no hi va faltar la diversió, l’ambient distès i, per damunt de tot, la sensibilització.

Després d’una benvinguda a l’acte, el grup cambrilenc de teatre La Teca va representar l’obra A cal retratista. Després de sopar, el Grup d’Escoltes Gent de Mar conjuntament amb els Joves de Vilafortuny i amb l’ajut del mateix públic van demostrar quins camins optar per aconseguir la pau gràcies a un mural confeccionat amb unes petjades, com les del dibuix que acompanya el lema d’aquest any. D’aquesta manera, s’arribava a la conclusió que la pau passa necessàriament pel desenvolupament de tots els pobles.

Aquella nit, el Carnestoltes no podia faltar a l’acte, que es va concloure amb una desfilada de disfresses infantils presentada per La Teca. La quantitat recollida amb la venda dels tiquets del sopar, la venda de samarretes i cafès i tots els donatius anònims va ser de 4.297 euros. Tots aquests diners recollits aniran destinats a l’ampliació d’un internat de xiquetes a la ciutat de Nikki, a la República de Benín, país de la costa Occidental africana de 6 milions d’habitants. Aquest internat ja està en funcionament, però els fan falta certs serveis imprescindibles, de manera que aquests diners serviran per ampliar-lo i dotar-lo amb una infraestructura sanitària adequada.

Mans Unides Cambrils vol donar les gràcies a tots els que d’una manera desinteressada i amb una gran sensibilització han col·laborat en l’organització del sopar, ja que, sense aquest esforç col·lectiu, aquest acte no hauria estat possible. D’una manera molt especial, també vol agrair a l’Ajuntament de Cambrils, que, en l’apartat d’ajuda al tercer món i dins el pressupost de l’any 2002, ha aportat 12.000 euros per a un projecte a Bolívia destinat a una producció agrícola.

Comenta aquest article