Informació general

Recollida de signatures per a blindar el català com a llengua vehicular a l'escola

Per Redacció

El passat mes de setembre es va fer una concentració i la lectura d'un manifest, a les portes de la Casa de la Vila, en defensa de l'escola en català

El moviment de defensa de l'Escola en Català es torna a posar en marxa. Demà dijous 1 de desembre, al Centre les Basses a 2/4 de 8 del vespre, es farà una reunió informativa oberta a tothom amb la finalitat de posar-se a treballar a favor de l'actual model lingüístic que regeix les escoles de Catalunya. La feina a fer, segons el comunicat que s'ha lliurat per convocar aquesta reunió, és la de "recollir signatures per presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a la Generalitat de Catalunya per tal que el català quedi blindat com a única llengua vehicular a Catalunya". La reunió és informativa i ha de servir per a que els voluntaris implicats s'organitzin i proposin diferents estratègies per a aconseguir les signatures.

Recordem que a Cambrils, el passat 12 de setembre, unes 300 persones es van congregar a les portes de l'Ajuntament
per tal de mostrar el rebuig a les sentències del Tribunal Suprem espanyol i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’escola catalana, així com les demandes que les havien inspirades. La sentència del Tribunal Suprem, coneguda a principis de setembre, s'havia d'executar en un termini de dos mesos però poc després de les mobilitzacions realitzades a moltes poblacions de Catalunya, el Tribunal Superior va suspendre l'ultimàtum dels dos mesos per a fer efectiva la sentència fins que no es resolgui el recurs de reposició que va presentar la Generalitat, que defensa l'actual model d'immersió lingüística.

Comenta aquest article