Informació general

Els escolars dels Arcs ja es podran matricular als col·legis cambrilencs sense haver de fer empadronaments irregulars

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del nou col·legi de primària del Molí de la Torre
Cambrils i Vinyols han tancat un acord de col·laboració que permetrà, entre d’altres aspectes, regularitzar la situació dels escolars que viuen a la zona dels Arcs. Fruit de l’acord entre els dos municipis, els escolars que viuen als Arcs ja es podran matricular de manera normal als centres cambrilencs sense haver-se d’empadronar de manera irregular a Cambrils, que és una de les pràctiques que s’estava fent fins ara. Segons comenta el regidor d’Ensenyament, Salvador Matas, “en els darrers anys molts nens i nenes de Vinyols s’han empadronat irregularment a Cambrils per poder inscriure’s al col·legi Marinada, sobretot. En aquests moments hi ha uns 60 nens i nenes en aquesta situació. Ara es regularitzarà aquesta situació. A banda, tots els nens i nenes de la zona dels Arcs, és a dir, de l’autopista cap avall, quedaran adscrits al nou col·legi del Molí de la Torre”. L’Ajuntament de Vinyols, per la seva part, s’ha compromès a demanar al Departament d’Ensenyament que es faci una nova escola dins el seu terme. Aquesta escola es construirà a la zona de la Fontcoberta, just on fins ara s’havia previst fer-hi la pista d’atletisme. L’Ajuntament de Vinyols té previst impulsar la urbanització d’aquesta zona per cooperació i està previst que aquest estiu es licitin les obres.

Petició de Vinyols

Fa quatre mesos l’Ajuntament de Vinyols va demanar al Departament d’Ensenyament que, de manera provisional, es regularitzés la matriculació d’alumnes dels Arcs als col·legis de Cambrils i evitar l’empadronament irregular. El Departament d’Ensenyament ho va comunicar a l’Ajuntament de Cambrils perquè decidís alguna cosa. L’Ajuntament ho va plantejar al Consell Escolar Municipal, que, finalment, va acordar fer la negociació amb l’Ajuntament de Vinyols. Tal i com explica Salvador Matas, “a partir d’aquest moment vam fer una mena de conveni que el vam plantejar a l’alcalde de Vinyols. Val a dir que vam trobar una resposta molt receptiva i creiem que amb Vinyols la línia a seguir ha de ser aquesta, parlar i arribar a solucions. En aquests moments hi ha molt bona relació entre els dos municipis”.

§ La pista d’atletisme no es farà al terme de Vinyols§

El govern municipal cambrilenc ha desestimat la construcció de la pista d’atletisme al terme municipal de Vinyols, als terrenys propers al Palau Municipal d’Esports de Cambrils. L’emplaçament que s’ha previst ara està dins el terme municipal de Cambrils, concretament, entre el Pinaret i l’Estadi Municipal de Futbol. Una part d’aquests terrenys l’Ajuntament els obté de la cessió anticipada de la UA6. L’altra part s’han d’adquirir als seus propietaris. Així doncs, dels 15.000 metres quadrats que s’havien previst a la zona de la Fontcoberta per a la pista d’atletisme, Vinyols en podrà disposar de 5.000 per fer-hi un centre de primària d’una sola línia.

§ El nou col·legi del Molí de la Torre no entrarà en funcionament fins al proper curs§

El nou centre de primària del Molí de la Torre no entrarà en funcionament aquest mes d’abril com s’havia dit ara fa quatre mesos sinó que ho farà el proper curs escolar. Aquesta decisió s’ha pres amb el consens dels pares i mares dels alumnes que han d’anar a aquest centre. Segons el regidor d’Ensenyament, Salvador Matas, “les obres estan avançades però no acabades. A més, a dos mesos vista de l’acabament de curs fer un trasllat sense tenir la seguretat de tenir-ho tot enllestit donava més problemes que no pas en solucionava”. Així doncs, el nou centre es posarà en funcionament aquest proper mes de setembre amb dues línies de P3, P4, P5 i una línia de primer, segon, tercer i quart de primària. Durant aquest proper curs s’enllestiran les obres de l’edifici que alllotjarà les classes que falten per disposar de la segona línia, de manera que per al curs 2004-2005 el centre ja funcioni a ple rendiment.

§ Contribució econòmica de Vinyols§

Les despeses dels col·legis de primària, amb l’excepció de les corresponents al professorat, van a càrrec de l’Ajuntament. Aquestes despeses són les que corresponen a conserges, neteja, etcètera. El conveni entre els dos municipis estableix que Vinyols contribueixi en aquestes despeses en la part proporcional que li correspongui. Segons Matas, “quan ja se sàpiguen els nens que hi ha matriculats, ens reunirem amb el regidor d’Ensenyament de Vinyols i calcularem aquest preu”.

§ El pati de l’escola§

L’Ajuntament ha fet una modificació del Pla General perquè la zona de pati del nou centre escolar sigui una mica més gran. Una zona situada al nord del centre escolar era zona d’equipaments i la que hi havia entre el solar i el barranc del Regueral era zona verda. El que s’ha fet és traslladar la zona d’equipaments a una part d’aquesta zona verda de manera que es guanya una superfície de 1.500 m2 destinada a pati que es delimitaria amb la zona verda per un mur d’1 metre d’alçada. A banda, l’Ajuntament s’ha encarregat de fer l’estudi d’inundabilitat que ja ha rebut el vistiplau de l’ACA.

§ Arranjar el vial del Cavet§

Vinyols també s’ha compromès a fer les voreres i posar l’enllumenat al tram de vial del Cavet que passa pel seu terme municipal tan bon punt es comenci a fer la urbanització d’aquesta zona.

Comenta aquest article