Informació general

La plaça de l’Ajuntament s’habilitarà com a pàrquing provisional amb 185 places

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte actual de la plaça de l’Ajuntament
El govern municipal pensa tirar endavant un seguit d’obres d’arranjament i millora a diferents indrets del municipi amb la particularitat que s’executaran aquest mes d’abril. L’execució ràpida d’aquestes obres és possible perquè en cap cas se supera la quantitat de 60.000 euros (10 milions de pessetes) i això permet una ràpida tramitació. Els diners per fer front a aquestes obres provenen de partides no executades en anteriors exercicis. Dins d’aquest paquet d’obres, l’asfaltatge i senyalització de la plaça de l’Ajuntament com a pàrquing n’és una de les més destacades. En total quedaran delimitades unes 185 places de pàrquing que seran gratuïtes. L’alcalde, Robert Benaiges, reconeix que en un futur s’haurà de construir un pàrquing subterrani amb capacitat per a 400-500 places, “però ara, des de la posada en marxa del vial del Cavet el caos circulatori i d’aparcament d’aquesta zona és molt important, i per això es farà”. L’entrada a la plaça es farà per davant del Palau Municipal d’Esports i la sortida serà per l’avinguda dels Països Catalans. A més, amb aquesta obra es farà la connexió del carril bici des de l’avinguda dels Països Catalans al vial del Cavet.

Canvi d’enllumenat

L’Ajuntament també ha decidit canviar tot l’enllumenat de la població ja que actualment no se segueixen les directrius europees en aquesta qüestió. L’actual enllumenat produeix contaminació lumínica i té un cost molt elevat. El canvi d’il·luminació comportarà la substitució de les bombetes de mercuri per unes de sodi. A més, es canviarà la part superior dels fanals per tal d’evitar que la llum es dispersi cap al cel. Tenint en compte l’elevada quantitat de quilòmetres de carrers que té Cambrils, la substitució de l’enllumenat es farà de manera progressiva. De moment, es començarà als barris de l’Eixample Platja i de la Parellada. També es canviarà la il·luminació al passeig litoral de Vilafortuny.

§ Arranjament de carrers§

Altres obres previstes contemplen l’arranjament de diferents carrers del municipi. L’alcalde va assenyalar els carrers on es començaria a actuar primer de tot: carrers de Santa Maria de Vilafortuny i Doctor Manrique (a Vilafortuny), el camí de Mas Clariana, la continuació del pont de la via fèrria a Cambrils Badia i el tram entre el Nou Cambrils i el camí de Vinyols. A banda, també es volen asfaltar solars urbans per destinar-los a aparcaments.

§ Il·luminació de les muralles i l’església parroquial de Santa Maria§

Una altra actuació que es vol fer de forma imminent és la d’il·luminar alguns dels edificis emblemàtics de Cambrils. Els primers que s’il·luminaran seran el portal del carrer Major, amb la part de muralla contígua, i l’església parroquial de Santa Maria, al barri antic. Segons va dir l’alcalde, “es tracta d’una mesura per fer més atractius els monuments”. Actualment només hi ha il·luminació a l’Ermita, pel que fa a edificis emblemàtics.

Comenta aquest article