Informació general

El passat 27 de març l’Ajuntament va lliurar als jubilats del Casal Baix Camp les claus del local d’on havien estat desallotjats ara fa dos anys

Per Lluís Rovira i Barenys

La regidora de Benestar Social, Rosa López, entrega la clau del local a Benet Budí, el passat 27 de març
Els jubilats del Casal Baix Camp ja han recuperat part del local que ocupaven abans de ser desallotjats, ara fa dos anys. L’Ajuntament el va fer entrega de les claus el passat 27 de març, a les 6 de la tarda, en un acte senzill però carregat de simbolisme. Una seixantena de socis del Casal Baix Camp van ser-hi presents. Per part del govern municipal hi havia els regidors Rosa López, Joan Pau Casquero, Salvador Matas i Joan Mas. La mateixa regidora de Benestar Social, Rosa López, va ser l’encarregada d’obrir les portes del local davant els aplaudiments dels socis del Casal allí reunits. Tot seguit van accedir al seu interior. Un cop dins, la regidora va entregar les claus al president del Casal Baix Camp, Benet Budí, enmig d’abraçades, aplaudiments i alguns crits de “visca el nou govern”. La regidora es va dirigir als jubilats del Casal Baix Camp tot felicitant-los per la tenacitat i el coratge demostrats en tot aquest temps.

Ara per ara, el Casal Baix Camp disposa d’una part de la planta baixa d’aquest edifici. La resta de la planta baixa i el pis superior se’ls entregarà aquest proper mes de juny, tan bon punt l’Escola d’Adults acabi el curs escolar. Llavors també s’hauran de fer les obres d’adequació de la planta baixa que consistiran a treure la paret que es va aixecar després del desallotjament i que en aquests moments separa l’aula d’ordinadors, i restituir la cuina que hi havia en aquell moment.

§ La documentació i la clau§

La regidora Rosa López en el moment d’obrir les portes del local davant la presència dels jubilats
Benet Budí, president del Casal Baix Camp, es mostrava satisfet i assegurava que sempre havia tingut clar que algun dia recuperarien el local, “realment ha sigut més aviat del que ens podíem esperar ara fa dos anys. El que tampoc ens podíem esperar és que la legislatura s’acabés de la forma en què ho ha fet, és clar”. Benet Budí considerava aquest acte d’entrega de les claus com a simbòlic, “ara ja tenim la documentació i la clau. Hem de mirar el que es pot fer amb aquesta mitja sala que ara ens entreguen. De moment, pot servir per fer alguna reunió, però, bàsicament, esperarem els dos mesos que falten per tenir tot el local disponible”. El fet de disposar de tot l’edifici, planta baixa i primer pis, també permetrà, de cara a la propera temporada, incrementar les activitats de l’associació, “farem més activitats per als socis i les decidirem aquest proper estiu. Volem aixecar el Casal, ja que hem estat cinc o sis anys que hem estat tallats i no podíem fer més coses”. Budí també va dir que tenien pensat fer una celebració al nou local aquest proper 13 d’abril per tal de commemorar la data en què es compliran els dos anys del desallotjament forçós dels jubilats del Casal Baix Camp.

Comenta aquest article