Societat

Els perfums i els aromes protagonitzen la primera conferència de la Setmana de la Ciència

Per Lluís Rovira i Barenys

 El professor de la URV Juan Carlos Ronda en un moment de la seva conferència, ahir, al Centre Cultural

El professor del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV, Juan Carlos Ronda, va ser el protagonista, ahir, de la conferència sobre "Perfums, Aromes i Sabors" que va tenir lloc al Centre Cultural i que s'emmarca dins els actes de la Setmana de la Ciència a Cambrils. L'any 2011 és l'Any Internacional de la Química i el tema d'ahir entroncava de ple en aquesta temàtica, tal com es va encarregar de comentar el professor Ronda.
La conferència va girar al voltant de l'olor, començant per fer un repàs de les diferents teories que hi ha hagut al llarg de la història, des de la Grècia i Roma antigues fins a la més recent teoria vibracional de l'olor, feta l'any 1996. En tot aquest repàs històric Juan Carlos Ronda anava mostrant les estructures moleculars de diferents compostos orgànics per tal d'anar introduint el concepte químic en tota la explicació. També va deixar ben clar el paper de la indústria química en el procés d'extracció de les essències naturals i del procés de síntesi dels components químics destinats a l'elaboració de colònies i perfums.
En aquest repàs d'olors, es va fer una aproximació al procés de fabricació de perfums i, de passada, pel concepte de males olors lligat a la concentració dels productes. En l'apartat final, el públic present a la conferència va interpel·lar Juan Carlos Ronda sobre diferents aspectes relacionats amb les olors i la química.

Comenta aquest article