Informació general

L’edifici de l’antic hospital serà la seu de l’Escola d’Adults a partir del proper curs

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte actual de l'edifici de l'antic hospital
A partir del proper curs l’Escola d’Adults canviarà la seva actual ubicació. La nova seu serà l’edifici de l’antic hospital que a hores d’ara es troba en ple procés de rehabilitació. Tot aquest edifici, que està integrat per planta baixa i tres pisos, serà la nova seu de l’Escola d’Adults a partir del curs 2003-2004. Per al que queda de l’actual curs s’ha buscat una solució transitòria dins l’edifici que actualment ocupa l’escola. Recordem que el ple de l’Ajuntament va aprovar una moció que determinava el retorn de tot aquest edifici, planta baixa i primer pis, a l’associació de jubilats Baix Camp i que s’havia de fer abans d’un període de tres mesos. La moció es va aprovar a finals de novembre així que el termini per fer efectiva la moció era a finals d’aquest passat mes de febrer.

Acord de cessió

La cessió al Casal d’Avis Baix Camp, segons manifesta el regidor d’Ensenyament, Salvador Matas, ja s’ha fet. “En una comissió de govern celebrada a finals de febrer –ens explica– es va adoptar l’acord pel qual se cedeix l’ús de tot aquest edifici al Casal d’Avis Baix Camp. La cessió ja s’ha fet, però ara falta fer l’ocupació i amb això hem de jugar amb els interessos de les diferents parts. De moment l’Oficina de Català, que estava en una part d’aquest edifici, ja s’ha reubicat a l’edifici del Centre Cultural. Pel que fa a l’Escola d’Adults, vam creure que a meitats de curs no els podíem reubicar en bones condicions en un altre lloc”. De moment se cedirà una part de la planta baixa al Casal Baix Camp perquè aquesta associació el pugui ocupar de manera imminent. Quan es va fer el desallotjament dels jubilats del Casal d’Avis Baix Camp l’abril de 2001 es van fer tres compartiments a la planta baixa separats per dues parets, una de mòbil i una d’obra. Ara els jubilats recuperaran les dues terceres parts d’aquest local. El compartiment separat per la paret d’obra separa la sala d’ordinadors. A finals de curs, el proper mes de juny, l’Escola d’Adults retirarà tot el seu material, es tirarà aquesta paret a terra i els jubilats del Casal Baix Camp ja podran ocupar tot l’edifici.

160 alumnes

Aquesta solució provisional s’ha fet ja que, segons el regidor d’Ensenyament, “el que no podíem fer és situar en males condicions 160 alumnes que mereixen tot el suport. Em van venir a veure i els vaig tranquil·litzar. Els vaig dir que com a regidor d’Ensenyament no permetria que en el tram final de curs, quan vénen els exàmens, s’hagin de traslladar en males condicions. També s’ha de dir que per part de l’anterior equip de govern es va generar un cert alarmisme, ja que es va enviar una carta als alumnes, com si haguessin d’anar al carrer l’endemà mateix”.

§ Pla Director d’Equipaments§

El govern municipal està elaborant un Pla Director d’Equipaments per tal de planificar i veure les necessitats que hi ha actualment en l’àmbit cultural, esportiu i social. “Hi ha moltes necessitats i fins ara s’ha improvisat molt. Es tracta de quantificar els metres quadrats d’equipament que es necessiten. Llavors s’elaboraria un document que a mig termini pogués servir de guia per construir els diversos equipaments que necessita Cambrils”, va manifestar Salvador Matas. En el que queda de legislatura només hi haurà temps d’aprovar el document. El pla d’equipaments es podria completar en els propers anys.

§ Reforma interior§

La futura seu de l’Escola d’Adults, l’edifici de l’antic hospital, ha d’estar completament enllestit a principis d’octubre per poder iniciar el nou curs amb normalitat. Segons el regidor d’Ensenyament, “tinc previst parlar amb l’empresa que està fent l’estructura perquè vagin el més ràpid possible a enllestir la seva feina. Quan l’estructura estigui feta entrarà una altra empresa que s’encarregarà de fer la reforma interior. Aquest projecte de reforma interior es fa des dels serveis de l’Ajuntament i gairebé ja està enllestit”. La distribució d’aquest espai interior s’ha fet, segons comenta Matas, d’acord amb les recomanacions fetes pels professors i professores de l’Escola d’Adults.

Comenta aquest article