Tema del mes

La Generalitat introdueix modificacions a les línies d’autobusos entre Cambrils i Reus i Cambrils i Tarragona per sorpresa

Per Lluís Rovira i Barenys, Josep Maria Ferrando

Aspecte del vial a la zona limítrof amb el terme de Salou
El mateix dia de l’inauguració del vial del Cavet la Generalitat feia pública una millora de la xarxa de transport públic als itineraris Cambrils, Salou i Reus i Cambrils, Salou i Tarragona. Segons la nota de premsa facilitada per la Generalitat, s’han dut a terme actuacions de millora mitjançant la modificació de serveis ja existents i la creació de serveis nous. Pel que fa als serveis Cambrils-Tarragona, la modificació ha consistit a fer circular una part important dels serveis actuals pel nou vial. El principal esforç de millora, segons la Generalitat, s’ha fet en el servei entre Cambrils i Reus, en què hi ha un increment d’expedicions de més del 50%.

Primera notícia

L’alcalde també es va quedar sorprès per aquest anunci. Benaiges va dir que era la primera notícia que en tenia, “que els principals afectats, que som els Ajuntaments de Cambrils, Vinyols i Salou, perquè patim una problemàtica bastant greu de comunicació sobretot amb Reus, de sobte saltem aquí al mig amb unes declaracions d’aquest tipus sense que ningú en sabés res confirma que això és un acte relativament electoralista. No tenim notícia ni que hi ha d’haver un nou sistema de comunicació públic amb qualsevol transport, ni tinc notícia absolutament de res”.

La sorpresa, però, va ser més gran quan el mateix alcalde es va assebentar, l’endemà mateix de la inauguració, que les línies i els horaris del transport interurbà entre Cambrils i Tarragona i Cambrils i Reus ja s’havien modificat sense previ avís. Un responsable de l’empresa que cobreix una de les línies entre Cambrils i Reus va assegurar que la Generalitat els havia fet fer de manera ràpida aquestes modificacions. Pel que fa a la línia d’autobusos Cambrils-Reus, ara per ara hi ha tres itineraris: uns autobusos passen pel vial del Cavet fins a l’autovia de Salou, uns altres passen per la carretera de Misericòrdia i uns altres passen per Vinyols. Alguns dels horaris que hi havia fins ara s’han modificat. El cas és que al haver-se fet a cuita corrents no s’han estipulat les parades al llarg del vial del Cavet ni tampoc s’han pogut comunicar, de manera convenient, els canvis d’horari als usuaris d’aquest servei.

§ PROPIETARIS AFECTATS PEL VIAL DEL CAVET Els propietaris afectats per la construcció del vial Cambrils-Salou lamenten el silenci de l’administració quan ja s’ha inaugurat§

Rotonda d'inici vial per la part de Salou
Quan el dia 24 de març ja s’ha inaugurat el vial de Cambrils-Salou encara hi ha un grup d’afectats per la seva construcció que esperen que se’ls doni una solució definitiva a la seva situació. Ferran Tuset, un dels afectats, es lamenta que s’hagi inaugurat sense que encara s’hagi firmat el conveni proposat entre les tres parts implicades, propietaris, Ajuntament i Generalitat, per tal de deixar acabada d’una vegada una situació que els ha afectat durant anys i que encara no està aclarida, després de l’expropiació forçosa.

Ferran Tuset i Anton Borràs ens expliquen que el conveni ha de contemplar les compensacions dels afectats en el futur desenvolupament del polígon a causa de l’expropiació forçada que va tramitar la Generalitat en el seu moment. Pel que saben, el conveni és en mans de l’Ajuntament des de finals de desembre passat, però a ells encara no se’ls ha avisat per a res. En paraules textuals, Ferran Tuset va dir: “és molt trist que la gent estigui passant per dintre de casa nostra, quan encara no tenim res clar”. Fins ara l’únic que els afectats han cobrat ha estat la tanca i les indemnitzacions pels arbres i els cultius destruïts. Els afectats esperen que se’ls convoqui per poder saber la superfície a compensar. Expliquen també que l’expropiació de terrenys real ha estat superior a la pactada.

Comenta aquest article