Societat

L’exposició ‘Homo Trànsitus” recorre els instituts cambrilencs per sensibilitzar els més joves sobre els accidents de circulació

Per Redacció

Imatge de l'exposició "Homo Trànsitus" instal·lada al vestíbul de l'institut Ramon Berenguer IV

El departament de Joventut de l'Ajuntament i la Policia Local de Cambrils han promogut la instal·lació de l’exposició itinerant "Homo Trànsitus", que aquests dies està recorrent els diferents instituts de Cambrils i que farà la seva darrera aturada a l’Ateneu Juvenil els propers 23 i 24 de novembre. L'objectiu és que els alumnes de secundària de cada centre puguin visitar-la, i a la vegada aquesta es converteixi en un element de debat en les activitats d’Educació Viària del present curs.

Sota el lema "Hem trigat milions d’anys a desplaçar-nos sobre dues potes, per acabar sobre rodes!", la Direcció general de Joventut i el Servei Català de Trànsit han posat en marxa aquesta exposició itinerant, una proposta educativa amb l’objectiu de sensibilitzar els joves sobre la importància del comportament humà en la conducció per evitar accidents de trànsit, així com fomentar l’adopció de mesures preventives per a minimitzar el risc de patir un accident de circulació. És una proposta per ajudar a reflexionar sobre la importància de les distraccions, la velocitat, les presses, l’agressivitat, com a element causal de la majoria d’accidents de trànsit, així com sobre la prevenció del consum abusiu de l’alcohol, millorar la informació sobre les begudes alcohòliques i afavorir un posicionament crític davant els missatges publicitaris.

Els dies 9 i 10 de novembre, la mostra va estar instal·lada a l'institut Cambrils, després va passar per l'institut Mar de la Frau i el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (edifici Vedruna) i actualment està a l'institut Ramon Berenguer IV. Els dies 21 i 22 de novembre, l'exposició estarà a l'Escola d'Hoteleria i Turisme i acabarà a l'Ateneu Juvenil.

Comenta aquest article