Alejandro Fernández (PP): "Catalunya mai havia tingut l'atur que té ara i mai havia estat tan enfonsada. Zapatero ha donat molts 'mimos' verbals a Catalunya i després l'ha maltractat"
![]() |
Carme Cros i Alejandro Fernández a la seu de la Revista Cambrils |
El cap de llista del PP per Tarragona a les properes eleccions del 20-N Alejandro Fernández, acompanyat dels regidors populars cambrilencs Carme Cros, Francesc Garriga i David Chatelain a més del president del PP de Cambrils Lluís Llorens i d'altres representants del partit feien una visita ahir per Cambrils per reunir-se amb empresaris locals, en el marc de la campanya electoral, i s'aturaven a la seu de la Revista Cambrils on van explicar quines són les principals línies d'actuació del partit per aquests comicis.
En primer lloc, Alejandro Fernández va comentar que estan afrontant aquesta campanya electoral "explicant la veritat i la realitat, perquè quan tens clar que hauràs d'exercir responsabilitats de govern, la teva màxima obligació és no fer promeses buides, sinó explicar la realitat i dir que serà difícil, però a la vegada enviant un missatge d'esperança. Si hem estat capaços de superar situacions semblants en el passat, ho tornarem a fer ara". En aquest sentit, el candidat del PP va explicar que des del seu partit porten propostes molt concretes, "no són un brindis al sol", i "sabem que generaran sacrifici entre la ciutadania".
La reestructuració de l'administració pública i la reforma laboral, les dues reformes immediates
Pel que fa a les principals línies d'actuació del PP, Fernández va explicar que Espanya té dos grans problemes que configuren una mena de "cercle viciós" en economia. Per un costat, l'absència de crèdit i per altra banda l'atur massiu. Quant a l'atur, va dir que "hi ha països de la zona euro que estan preocupats pel seu atur i potser tenen un 8%. Ja ens agradaria a nosaltres tenir aquesta xifra. El que hem de fer és senzill d'explicar però molt difícil de fer". Per un costat, Alejandro Fernández va dir que, "hem de ser capaços de fer una reforma laboral que flexibilitzi el mercat laboral espanyol. És imprescindible fer-ho, perquè tenim un sistema laboral hereu del Fuero de los Trabajadores de l'any 1948, renovat l'any 1959. Aquest és el mateix sistema que mai ningú ha estat capaç de canviar en aquest país. Un sistema que provoca que aquí tinguem més d'un 20% d'atur". Per altra banda, Fernández va explicar que "l'administració pública li deu moltíssims diners als bancs, els quals també s'han de fer corresponsables d'algunes coses. És a dir, els bancs estan preocupats perquè les administracions no paguen i el primer que han de fer les administracions és aprimar-se, reestructurar-se. Si això no passa, els bancs no donaran crèdit, perquè si tens por que no et retornin els diners no dones diners ni a les famílies ni a les empreses. La reestructuració de l'administració pública i la reforma laboral són les dues reformes immediates que haurà de fer el govern d'Espanya en els primers 100 dies de govern". No obstant, el candidat popular va dir que els primers mesos seran molt complicats abans que totes aquestes mesures no prenguin forma i les dades d'atur seran molt negatives durant un temps. Per això, va demanar una forta legitimitat a les urnes per tal de canviar aquest model. Sense aquestes mesures, segons va dir, "el 'Corralito' d'Argentina serà un anunci al costat del que viurem aquí".
No "retallar" en sanitat ni en educació
En un altre àmbit, Fernández també va parlar de dos temes més com són la sanitat i l'educació, dues competències transferides, segons va dir. En matèria de sanitat, el candidat tarragoní va explicar que en les comunitats on governa el PP "no s'ha tocat absolutament res quant a prestacions socials". La proposta popular en aquests dos àmbits és "no retallar", va comentar. Pel que fa a l'educació, que es regeix per un model educatiu estatal, Alejandro Fernández va explicar que, "la LOGSE ha enfonsat el sistema educatiu públic a Espanya basant-se en tres principis: per aprendre no cal esforçar-se; que un professor no ha de tenir autoritat i s'ha liquidat qualsevol llibertat d'elecció de centre educatiu. Això ha de canviar amb una cultura de l'esforç i donant de nou autoritat al professor que no té res a veure amb l'autoritarisme. La disciplina la marca el professor, perquè estem veient com surten fornades senceres d'alumnes amb un fracàs escolar brutal".
"Zapatero ha donat molts 'mimos' verbals a Catalunya i després l'ha maltractat en la realitat"
Per altra banda, el cap de llista del PP per Tarragona va manifestar que un bon resultat del seu partit no farà que Catalunya retrocedeix quant a drets i reivindicacions. De fet, segons Fernández, "crec que si hi ha hagut alguna etapa a la història en la qual Catalunya ha retrocedit en drets, en llibertats i en prestacions és la darrera. Catalunya mai havia tingut l'atur que té ara, Catalunya mai havia estat tan enfonsada en les seves infraestructures, Catalunya mai havia tingut els problemes de convivència que té ara, Catalunya mai havia sortit perdent tant. Zapatero ha donat molts 'mimos' verbals a Catalunya i després l'ha maltractat en la realitat. El que és evident és que el PP té molt clar que Catalunya és un motor d'Espanya i per tant, nosaltres cuidarem de Catalunya entre altres coses, perquè sense Catalunya Espanya no és viable".
"Nosaltres sempre sortim a guanyar, i després els ciutadans han de decidir. Si surts a quedar segon o tercer, el més probable és que no assoleixis el teu objectiu"
Des de la candidatura tarragonina es mostren molt optimistes en aquests comicis. "Nosaltres sempre sortim a guanyar, i després els ciutadans han de decidir. Si surts a quedar segon o tercer, el més probable és que no assoleixis el teu objectiu. Hem de sortir a guanyar i aconseguir una àmplia majoria dels ciutadans. El que ens estan dient les enquestes és que ara mateix estem empatats tots, i per tant, tot està obert. Sí que és cert que tot i estar empatats el que estan dient les enquestes és que el PSC té un petit avantatge a la demarcació de Tarragona que li ve d'haver tret un resultat espectacular fa 4 anys, però res és descartable". En aquest punt, Alejandro Fernández va voler fer una crida a la participació ciutadana. Va manifestar que, "la democràcia no només és anar a votar cada 4 anys, però és una part molt important. El sufragi universal lliure és el fonament de la democràcia. Tot i que hi ha altres mecanismes de participació, el poble és sobirà en la mesura que pot escollir els seus governants, per tant, els ciutadans desaprofiten una oportunitat si es queden a casa, tot i que en el fons és legítim".