Societat

El centre cívic Les Basses acull l'exposició Treballadores al món, de la Fundació Pau i Solidaritat

Per Cristina Sierra

Un moment de l'exposició al centre cívic Les Basses

El centre cívic Les Basses acull, des del passat divendres, l'exposició "Treballadores del món, avancem cap a la igualtat de gènere", de la Fundació Pau i Solidaritat. La regidora de Relacions Cíviques i Joventut –Laura Mellau– i la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– van assistir a la presentació d'aquesta campanya, que s'exposarà fins el proper 13 de novembre.

Tal com va explicar la directora de la Fundació, Maria Mercè Campabadal, amb aquesta exposició es busca oferir una visió global de la situació social de les dones arreu del món i de les condicions a les quals s'enfronten cada dia dins del món laboral.  Els temes que es tracten són: el treball familiar; les nenes treballadores; treballadores a les maquiles; treballadores i violència; treballadores migrants: camperoles; treballadores del món; treballadores de l'economia informal i sindicalistes en femení.

Campabadal va afirmar que l'adn de les dones arreu del món és molt semblant. "Som lluitadores, emprenedores, tenim cura de la família i intentem conciliar la vida personal i laboral". Fa molts anys que des de la Fundació s'està lluitant per assolir l'equitat de gènere. L'any 2010, l'Ajuntament de Cambrils va finançar la campanya de sensibilització que promou la Fundació amb el nom de "Campanya de sensibilització al voltant de l'assoliment dels drets humans laborals de les dones i de les seves lluites en matèria d'igualtat de gènere als països del sud".  Tal com s'explica des de l'Ajuntament, es va valorar les qüestions que aborda la campanya al voltant de la situació social i laboral de les dones arreu del món que encara no han assolit la conquesta dels seus drets i llibertats més fonamentals.

Les persones que visitin l'exposició podran obtenir un audiovisual on es recull cinc històries que ofereixen un recorregut vivencial, geogràfic, social i sindical, a través de les condicions de vida i de feina de les dones treballadores a diferents sectors productiu i a diferents països, per tal de conscienciar a la ciutadania de les desigualtats que encara existeixen entre el gènere masculí i el femení.

Comenta aquest article