Informació general

La Policia Local inicia una sèrie d'inspeccions a locutoris per comprovar les llicències, la seguretat i la higiene dels locals

Per Redacció

La Policia Local de Cambrils va iniciar, la setmana passada, una sèrie d'inspeccions a locutoris de Cambrils per comprovar les llicències, la seguretat i les condicions higièniques dels locals. La primera actuació es va realitzar en un locutori de l'Eixample Platja en una acció conjunta entre la Policia Local i agents de la Patrulla Fiscal Territorial de la Guàrdia Civil adscrita a Cambrils.

En aquesta primera inspecció es van detectar diverses irregularitats, ja que el treballador no va presentar la llicència d’activitat i l’establiment no disposava de retolació d’emergència, entre d'altres. A més, es va detectar manca d’higiene i deficiències en el cablejat elèctric i en el sistema contra incendis.  La Policia Local passarà l'acta a l'àrea d'Activitats de l'Ajuntament, que comprovarà si la documentació es correcta i si es compleix la normativa, ja que podria ser que no hagués presentat la llicència en el moment de la inspecció però que sí en disposi o, segons el tipus d’establiment, no estigui obligat a complir determinades normes. Si existeixen irregularitats, els tècnics valoraran si fer un requeriment perquè la tramiti o obrir un expedient sancionador. La decisió depèn de si és una irregularitat administrativa o de risc i, en alguns extrems, es podria arribar a tancar el local.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil es farà càrrec de les qüestions que són de competència estatal, com ara el llibre-registre d’enviament de diners que realitza l’establiment, la venda i enviament de targetes de prepagament sense presentar l’autorització preceptiva o les altes dels treballadors a la seguretat social. En aquesta inspecció també es van intervenir productes caducats, sense el segell de la CE ni importació autoritzada, sense referències de l’empresa productora, o sense les instruccions o els ingredients traduïts, com a mínim, en llengua castellana.

Comenta aquest article