Informació general

L'atur segueix creixent i se situa en 2.706 persones a Cambrils el mes d'octubre

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'Oficina de Treball a Cambrils

Catalunya ha registrat un augment de l'atur de 14.628 persones el mes d'octubre. La Generalitat de Catalunya va indicar que el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 615.558 i a Cambrils, l'atur se situa en 2.706 persones aturades, 310 persones més en comparació amb el mes de setembre.

Per sectors, l'atur ha pujat a Serveis un 3,4%, al sector de la Construcció un 1%, al de la Indústria un 1,2% i a l'Agricultura un 12,3%. Pel que fa al sector Sense Ocupació, el nombre de persones en atur ha disminuït un 3,5%, col·locant la xifra total de desocupats en 33.180. A nivell interanual, cal destacar el descens del 1,8% en el sector de la Indústria, ja que ara, hi ha 1.709 persones en atur menys que fa un any. Per demarcacions, l'atur a Barcelona ha pujat en 6.987 persones; a Girona, en 3.121 persones; a Tarragona, en 3.131 persones i a Lleida, en 1.389 persones.


La UE podria sancionar a l'Estat Espanyol pel seu elevat atur amb una multa de 1.000 milions d'euros

La Unió Europea podria posar una multa de 1.000 milions d'euros a l'Estat Espanyol si no es prenen mesures per reduir el nombre elevat d'atur, del 22,6% -més del doble de la mitjana comunitària- al 10,2%. Aquesta multa, equivalent al 0,1% del PIB espanyol, seria factible a partir del 2014, només si el nou govern es nega a fer les reformes del mercat laboral exigides per la UE. Els ministres d'Economia i Finances del 27 acordaran, avui, si consideren l'atur excessiu i persistent un desequilibri econòmic sancionable, com el dèficit i el deute públic, les bombolles immobiliàries o l'endeutament privat.

La Comissió Europea vigilarà que l'atur dels estats membres no superi la mitjana del 10% de la població activa en els tres últims anys i obrirà un expedient sancionador als incomplidors. Per aquest motiu, des de Brusel·les s'exigirà una reforma del mercat laboral per crear ocupació. Aquestes sancions es podrien imposar de forma semiautomàtica, és a dir, que les haurà de congelar o retirar si una majoria de governs hi està en contra.

Comenta aquest article