Informació general

Veïns del Molí de la Torre es reuneixen amb l'Ajuntament per demanar major presència policial

Per Judit Pinazo



Els veïns del Molí de la Torre han demanat més presència policial
Ahir a la tarda representants de la de l'associació de veïns del Molí de la Torre es van reunir a l'Ajuntament amb l'alcalde –Robert Benaiges– i el regidor de Seguretat Ciutadana –Jordi Savall– per parlar sobre la inseguretat ciutadana que pateixen els veïns d'aquesta zona des de fa temps. I és que des del mes de novembre de l'any 2004, segons Juan José Soriano –membre de la junta dels veïns del Molí de la Torre– la zona ha sofert més de 25 robatoris, alguns d'ells amb la utilització d'armes. Aquesta no és la primera vegada que aquesta zona del municipi es veu afectada per una allau de robatoris. A finals de l'any 2004, aquest barri va patir un increment de robatoris i ja en aquell moment una seixantena de veïns es van reunir amb l'Ajuntament per demanar una solució al problema. Ara la història es torna a repetir.

L'elevat nombre de robatoris fa evident la preocupació dels veïns. El problema de la inseguretat ciutadana és extensiu també en altres zones del municipi, per això el proper mes de març està prevista la Junta Local de Seguretat que intentarà trobar una solució a aquesta problemàtica. A la reunió hi assistiran el subdelegat del Govern de l'Estat  –Joan Maria Abelló– el delegat de la Generalitat a Tarragona –Xavier Sabaté– i el delegat del Govern de l'Estat a Catalunya –Joan Rangel– acompanyats de representants de les principals forces de seguretat de l'Estat i de la Generalitat.

Ara fa tres setmanes els veïns del Molí de la Torre ja es van reunir amb el regidor Jordi Savall. En aquella primera reunió es va arribar a l'acord d'elaborar uns tríptics amb els principals telèfons d'emergències –Policia Local, Bombers, etc.– acompanyats d'un seguit de recomanacions sobre mesures de seguretat a la llar, el vehicle i personals. Un cop enllestits els tríptics es repartiran casa per casa.

A la reunió d'ahir, els veïns van tornar a expressar la seva preocupació per la manca de vigilància policial a la zona. L'Ajuntament es va comprometre a augmentar-ne la presència d'una manera més continuada. Segons Jordi Savall, "abans de Setmana Santa tindrem disponibles deu interins més de la Policia Local, d'aquests, dos estaran permanentment a la zona del Molí de la Torre i dos a la zona de Vilafortuny durant les nits i també els caps de setmana" . Per altra banda, l'Ajuntament també es va comprometre de cara a la reunió del 23 de març a intentar buscar una major implicació de les forces de seguretat de l'Estat i de la Generalitat en aquesta problemàtica.

En la reunió d'ahir els veïns van fer entrega a l'Ajuntament d'un plànol de la zona del Molí de la Torre on hi van marcar els punts més conflictius, més de 25. Per Juan José Soriano, "quan ens queixem es fa evident la presència policial, però un cop han passat dos o tres setmanes la presència torna a ser escassa; nosaltres volem que això es regularitzi i sigui continuat, perquè sinó no ho solucionarem".

Comenta aquest article