Informació general

Artur Mas engega la campanya electoral a Cambrils demanant el "vot massiu" perquè CiU guanyi a Catalunya

Per Cristina Sierra

El president de la Generalitat durant la seva intervenció, aquest passat divendres al vespre

El president de la Generalitat, Artur Mas, va visitar Cambrils, el passat divendres al vespre, per endegar la campanya electoral per a les properes eleccions del 20 de novembre. El president va participar en un míting acompanyat per l'alcaldessa de Cambrils i número sis de la llista de CiU al Congrés per Tarragona–Mercè Dalmau–, pel número u de la llista de CiU al Congrés per Tarragona–Jordi Jané– i pel número u de la llista al Senat per Tarragona –Ferran Bel–, a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran.

Prop de 200 persones van assistir a aquest acte, que va comptar amb la presència d'altres càrrecs locals de CiU, com l'alcalde de Reus –Carles Pellicer–, l'alcalde de Valls –Albert Batet–, l'alcalde de Salou –Pere Granados–, el president de la Diputació i alcalde de Vila-seca–Josep Poblet–, el delegat del Govern al Camp de Tarragona–Quim Nin– o la portaveu a l'Ajuntament de Tarragona –Victòria Forns–.

Mercè Dalmau: "Els diputats del PSC es creuen les seves pròpies mentides. Vallès va tenir els sants nassos de dir que els quiròfans de l'hospital lleuger no funcionen perquè no volem i es queda tan tranquil! Si no funciona és perquè hi ha problemes tècnics, que ja venen d'abans, i els estem intentant solucionar"


L'alcaldessa de Cambrils va ser l'encarregada d'encetar el míting agraint la presència d'Artur Mas per estar present el primer dia de campanya a Cambrils. "La darrera vegada que va venir, els dos érem candidats i avui ens trobem que ell és president i jo, alcaldessa", va afirmar. Dalmau es va mostrar contundent amb l'actitud dels socialistes per encarar aquestes eleccions. "Als socialistes els hi preguntaria què han fet els seus quatre diputats per Tarragona aquests anys. No han fet res! Només parlen de les retallades".

Dalmau va continuar amb aquesta línia recordant les declaracions que va fer el número u de la llista del PSC al Congrés per Tarragona, Francesc Vallès, denunciant que no es posessin en funcionament els quiròfans de l'hospital lleuger de Cambrils. "Els diputats del PSC  es creuen les seves pròpies mentides. Vallès va tenir els sants nassos de dir que els quiròfans de l'hospital lleuger no funcionen perquè no volem i es queda tan tranquil! Si no funciona és perquè hi ha problemes tècnics, que ja venen d'abans quan manaven ells, i els estem intentant solucionar".


Ferran Bel: "Si es vol castigar al PSC, el vot no és el del PP, sinó el de CiU"

El número u de la llista de CiU al Senat per Tarragona va afirmar que "és un goig venir a Cambrils i tindre una alcaldessa i un equip de govern que no engana a ningú" i va demanar un "últim esforç" per tancar el cicle que va començar CiU el novembre de l'any passat. Bel va apuntar que de cara a aquestes eleccions, l'alternativa al PSC no és el PP i menys a Catalunya. "El senyor Rajoy és el mateix que va fer invalidar un estatut aprovat i ara es carregarà el sistema educatiu català, reconegut a Europa".

Bel va afirmar que "si es vol castigar al PSC, el vot no és el del PP, sinó el de CiU. Farem molta més feina que els diputats i senadors del PSC aquests anys. Us demanem un últim esforç".


Jordi Jané: "Els del PSC ens han de donar lliçons de com gestionar la Generalitat?Què s'han cregut! Si ens l'han deixat amb dèficit!"

El número u de la llista de CiU al Congrés per Tarragona es va mostrar indignat amb el paper dels socialistes a Catalunya. "Sento vergonya que critiquin la gestió de CiU, ens han de donar lliçons de com gestionar la Generalitat? Què s'han cregut! Si ens l'han deixat amb dèficit!" Jané va afirmar que el seu govern es va basar en "anar gastant" i van marxar a finals de 2010 deixant 128 milions d'euros de compromisos sense patida pressupostària.

"És vergonyós que quan es demana cobrar el fons de competitivitat, que suposaria 1450 milions d'euros per Catalunya, i quan dius que votin, que ens aniria bé per no retallar, els del PSC diuen que no perquè són una sucursal del PSOE". Jané també va parlar del mandat del PSC a Cambrils. "Quan la Mercè era candidata em va dir :"em sembla que ens deixaran un deute..." i sí, només a Cambrils hi ha un deute de 52 milions d'euros i un romanent negatiu de 15 milions".

Jané va demanar el vot de CiU perquè "no pot ser que el PP ens passi per davant a Catalunya. Necessitem una CiU reconfortada per defensar el que ens toca i ara, és el pacte fiscal. Ho necessitem més que mai".


Artur Mas: "Passar per Cambrils abans d'unes eleccions dona sort, és com si anessis a la catedral"

El president de la Generalitat va demanar un "vot massiu" perquè CiU guanyi a Catalunya. "Us demano un últim esforç, ara estarem dos anys sense eleccions i en aquest temps, es podrà fer molta feina". Mas va afirmar que "passar per Cambrils abans d'unes eleccions dona sort, és com si anessis a la catedral".

De cara a les eleccions, Mas va dir que "el primer que haurien de fer els socialistes és demanar perdó per com han fet les coses". El president va demanar que s'ha de fer entendre a la gent que el vot té conseqüències i "hem d'ajudar a fer pensar".

"Guanyarà el PP, ens agradi o no,  i Catalunya ha d'entendre que s'enfronta a un govern que també ens el coneixem". Per això, Mas va explicar que hi ha dues opcions: o votar el PP. que acaba sent un vot bumerang perquè s'acaba girant en contra teva, o votar a CiU, que defenses el teu país".

Moment final del míting de CiU al Casal Municipal de la Gent Gran

Comenta aquest article