Informació general

L'Ajuntament edita un CD per a promocionar la venda de 28.456 metres quadrats de sòl municipal

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau i Francesc Garriga amb el cd de promoció de sòl municipal

L'Ajuntament de Cambrils ha editat un CD per a promocionar la venda de 28.456 metres quadrats de sòl municipal com una mesura per aconseguir finançament. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el regidor de Planificació de Ciutat – Francesc Garriga– van presentar aquest CD que conté informació com plànols generals i vistes aèries dels 26 solars disponibles amb la qualificació urbanística, l'edificabilitat i densitat i la valoració econòmica i un resum del procediment d'alineació de béns patrimonials.

Dalmau va indicar que "hem de ser curosos i realistes amb les possibilitats de compres" i va afirmar que "amb aquest CD hem volgut facilitar al màxim la feina als possibles compradors". Per la seva banda, Garriga va explicar que la decisió de posar els solars en venda es va prendre a través de la situació econòmica complexa de l'Ajuntament i s'ha fet aquesta mesura per obtenir recursos. El CD es distribuirà a l'agrupació de constructors i promotors locals i a tothom que hi estigui interessat des de la regidoria de Planificació de Ciutat.


Cal dir que dels 26 solars disponibles, 17 són de l'Ajuntament i els altres 9, de l'empresa pública Aparcam. La major part de sòl ja està desenvolupat i en alguns casos, es troba en fase de desenvolupament, com la partida de les Comes. El regidor també va indicar que entre aquests metres quadrats de sòl municipal no s'hi compten els terrenys destinats a equipaments però l'Ajuntament també obre la possibilitat a establir convenis amb els interessats a construir instal·lacions d'aquest tipus.

El CD es va promocionar a la darrera edició de la Barcelona Meeting Point

Garriga va explicar que el CD es va promocionar a darrera edició de la Barcelona Meeting Point, la fira de referència del sector immobiliari celebrada del 19 al 23 d'octubre, amb l'objectiu de contactar directament amb possibles compradors i inversors. El regidor va explicar que, enguany, el país convidat era Rússia, que té "un potencial molt important de compradors", i es van fer un total de 12 contactes: 7 amb empreses russes i 5 amb espanyoles. El regidor va destacar el potencial del turisme rus a Cambrils, un mercat cada cop més proper. 

"Entenem que som nosaltres els que hem d'oferir la possibilitat de compra", va remarcar Garriga, però també va afirmar que "l'Ajuntament és conscient de la situació del sector immobiliari i de la construcció i que ens trobem en un moment de gran dificultat econòmica".

Comenta aquest article