Informació general

El barri de l'Eixample recupera el sistema d'aparcament en línia i la doble direcció dels carrers més amples

Per Redacció

Carrer de Ramon Berenguer IV, al barri de l'Eixample, amb els aparcaments rectificats i habilitats en línia

L’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament ha decidit recuperara els aparcaments en línia, també anomenats en cordó, en comptes del sistema de bateria invertida així com tornar a configurar el doble sentit de circulació als carrers de Ramon Berenguer IV, de Sant Isidre i a un tram del carrer del General Prim, al barri de l'Eixample. Aquests dies, la brigada municipal està realitzant els treballs de senyalització, però la pluja està endarrerint l'entrada en vigor d'aquesta reordenació del trànsit i de l'aparcament. De fet, aquest matí, l'únic carrer que ja estava enllestit era el de Ramon Berenguer IV.

Aquest canvi, segons fonts municipals, s'ha plantejat a instàncies dels veïns del barri de l’Eixample, que van manifestar que la modificació realitzada a finals de l'any 2010 havia aportat més deficiències que beneficis. Per una banda, va augmentar el nombre de places d’aparcament, però per l’altra, es va perdre espai de vorera i es va reduir la circulació a un sol sentit. A banda, els aparcaments en bateria invertida alternant-se d'un costat a l'altre al mateix carrer, donaven un aspecte caòtic al barri.

Per recuperar el doble sentit de circulació, cal tornar a col·locar en cordó les places d’aparcament per guanyar l'espai de calçada necessari, esborrar les marques viàries de les places d’aparcament, suprimir la senyalització horitzontal i vertical que prohibia la circulació en ambdós sentits, instal·lar la senyalització vertical corresponent, i pintar i adequar la senyalització horitzontal, és a dir, pintar els nous espais d'estacionament, pintar les línies discontínues longitudinals de separació dels sentits de circulació, adequar els cediu el pas i esborrar les illes zebrades.
Cal recordar que fa pocs dies l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer s'ha habilitat com a zona blava, dins dels canvis viaris que ha sofert el barri darrerament.

Comenta aquest article