Informació general

S'aprova, per unanimitat, el sisè expedient de modificació de crèdit per ajustar-se al pressupost municipal

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió plenària celebrada ahir al matí

El ple extraordinari celebrat ahir també va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics, el sisè expedient de modificació de crèdit. El regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– va ser l'encarregat de fer-ne cinc cèntims i va explicar que aquest correspon "a diferents suplements de partides per manca de diners en alguna d'aquestes, baixes d'altres partides i ingressos extraordinaris que es van rebent". Com a exemple d'ingrés extraordinari, Llobet va apuntar que recentment s'ha rebut una subvenció de l'Estat de 169.000 euros per a les obres de recuperació de la Castlania. Com a ingrés extraordinari també es contemplen aportacions d'altres administracions. En concepte de majors ingressos hi ha 183.000 euros. En concepte de partides extraordinàries, la xifra és de 510.000 euros. Aquestes són partides que es creen de nou per depeses no previstes. D'altra banda, en concepte de partides suplementàries, la xifra és de 744.000 euros. Aquestes són partides ja creades, però que s'han de reajustar a l'alça. Exemple d'això seria la suma de petits conceptes quant a despeses de manteniment, electricitat, telèfon, etc. Per pagar tot això, es disposa d'1.070.000 euros corresponent a baixes d'altres partides que estaven pressupostades a l'alça. És a dir, els diners sobrants d'un costat es recol·loquen allí on es necessita.
Aquesta modificació de l'expedient de crèdit va comptar amb el suport del PSC i el NMC. Per un costat, Oliver Klein va dir que "és la manera de seguir amb el funcionament de la casa fins a final d'any". Per la seva part, Robert Benaiges del PSC va afirmar que "som conseqüents amb la manera de pensar i d'actuar. És un instrument necessari per ajustar els ingressos i les despeses. Aquesta modificació és raonada per ajustar-se al pressupost, que sempre hem dit que és dinàmic".

Nomenament dels nous membres de la Comissió d'Honors i Distincions

El plenari va aprovar el nomenament dels nous membres de la Comissió d'Honors i Distincions de l'Ajuntament. Aquesta està formada per l'alcaldessa en qualitat de presidenta de la comissió i tots els portaveus dels grups municipals amb representació, és a dir, Ramon Llobet (CiU), Carme Cros (PP), Xavier Martí (PLIC), Robert Benaiges (PSC) i Oliver Klein (NMC). Segons va explicar l'alcaldessa, ja s'ha enviat a totes les entitats cambrilenques la informació sobre aquestes distincions i s'ha obert el període per presentar propostes.

Un altre dels punts aprovats ahir va ser el nomenament de la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils –Carme Cros– com a representant dins del Consell General del Consorci de la Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació de Catalunya del mandat 2011-2015.

Qüestions de personal

En l'ordre del dia també es van debatre un parell de qüestions de personal. Per un costat es va aprovar, l'amortització de la plaça de tècnic superior de la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) i la creació de la plaça de tècnic mig. Segons va explicar Dalmau per ocupar la plaça de direcció de la UEC es requereix una plaça de tècnic superior. Aquest canvi de categoria professional, tal com va dir, suposarà una reducció de despeses. En aquest punt, Benaiges va manifestar que no estaven en contra, però tampoc d'acord. "Es parla d'un informe de la Generalitat que diu que està d'acord en aquest canvi i que s'estalvien costos, però no hem vist aquest informe. Aquest és un servei per fomentar l'escolarització i els hi asseguro que és més cara una societat d'analfabets que una societat ben formada. Paga la pena per estalviar diners?", va afegir.
Oliver Klein del NMC va manifestar que el seu grup s'abstindria seguint en la seva línia pel que fa a qüestions de personal. "Entenem que aquests canvis són per ser més eficaços i eficients, però com que afecten a persones concretes ens abstenim", va cloure. Finalment, Mercè Dalmau va explicar-li a Benaiges que existeix un informe d'inspecció de la Generalitat que està a la seva disposició. Dalmau va reiterar que "ens ajustem als costos de personal en el nivell que pertoca. Canviem de categoria professional, però des de la UEC se segueix fent la feina. El servei està obert i en ple funcionament".
El punt va comptar amb els vots favorables de l'equip de govern i les abstencions del NMC i del PSC.

Comenta aquest article