Cultura

Aleix Cort i Cori Pedrola presenten una exposició de fotografia i text sobre el pas del temps titulada "T"

Per Berta Ruiz

Aleix Cort i Cori Pedrola amb una de les seves obres exposada a l'Espai El Pati del Centre Cultural

El passat divendres al vespre s'inaugurava a l'Espai El Pati del Centre Cultural, una exposició de fotografia i text, sota el títol "T", creada pels artistes Aleix Cort i Cori Pedrola. "T" de temps, de text, de trànsit, de territori. La mostra és una reflexió sobre el pas del temps mitjançant el text llegible i la fotografia tipogràfica.

Aquesta exposició, que es podrà visitar fins el proper 19 de novembre, forma part d'un projecte més ampli anomenat Art&Etcètera. Segons va explicar Cori Pedrola a Revista Cambrils Diari Digital, "aquesta és una instal·lació de text, però és un text transitable, és a dir, agafa volum i es pot llegir en perspectiva. Art&Etcètera és una instal·lació molt gran i l'anem treballant en diferents parts, una de les parts és la que presentem aquí i que correspon a la T. La T adquireix tot un seguit de significats: és trànsit, és transparència, però sobretot és temps. És una reflexió sobre el temps, sobre el pas del temps i sobre les característiques del temps". A la mostra, Aleix Cort i Cori Pedrola combinen imatge –fotografia– i text, utilitzant diferents materials i plasmant tot un seguit de rellotges de diferents tipus i models: rellotges amb minutera, rellotges sense minutera, rellotges de sorra, etc. "Quan dos sistemes de representació diferents com el text i la imatge es troben en un mateix espai de percepció, el sentit que es genera es veu modificat i pot generar un sentit nou diferent al que la imatge i el text per separat voldrien dir", va comentar Cori Pedrola. 

Aleix Cort, és arquitecte tècnic. Ha realitzat nombrosos cursos sobre literatura i poesia i ha participat en diversos congressos i jornades relacionades amb la cultura. Realitza tasques de docent, investigador, escriptor, ponent en diverses conferències i contertulià en programes de ràdio. Per la seva part, Cori Pedrola ha estudiat música, fotografia i disseny gràfic per ordenador i programació. Té una gran diversitat d’experiències professionals en l’àmbit de la fotografia, reportatge, estudi (retrat, moda), industrial (bodegó, arquitectura), publicitat (moda, espectacles) i premsa (reportatges de viatges, entrevistes, cultura, arquitectura).

Comenta aquest article