Esports

La 47a edició del Ral.li RACC Catalunya - Costa Daurada aixeca una gran expectació

Per Antoni Font

Sebastien Loeb al seu pas per el Coll de la Teixeta

Com ja és habitual en aquestes dates, aquest passat cap de setmana es va disputar a les nostres comarques la 47ª edició del Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada, penúltima prova puntuable per al Campionat del Món de Ral·lis en les categories WRC i PWRC (Automòbils de Producció), així com l'última en la categoria SWRC (Super 2000). Igual que en l'anterior edició, aquest any el traçat ha estat mixt combinant trams d'asfalt i terra, el que ha incrementat la dificultat per als pilots en haver de combinar dos tipus diferents de pilotatge. En total, un recorregut de 406,52 quilòmetres distribuïts en 18 trams cronometrats. Referent al traçat d’aquest any, cal destacar diversos canvis significatius en els recorreguts, així com la inclusió d'un tram nocturn.



Una vegada més, Sebastien Loeb (Citroën DS3 WRC) va aconseguir una nova victòria, la setena consecutiva en la prova espanyola del mundial de ral·lis i la número 67 de la seva trajectòria esportiva. A falta de l'última prova del campionat, aquest nou triomf l’ha situat en una posició privilegiada i decisiva per enllaçar el seu vuitè títol mundial consecutiu. A més, el triomf de Loeb al costat del seu copilot Daniel Elena, ha servit perquè Citroën pugui alçar-se amb el campionat de constructors de la FIA per setena vegada en la seva història.


Loeb va afirmar que “lògicament estic content perquè ha estat difícil. Aquí he començat de nou de zero, ja que estava empatat amb Mikko Hirvonen, però també ha estat una lluita molt divertida amb Jari-Matti Latvala, qui ha tingut un bon ritme i una franca progressió sobre asfalt. La veritat és que té un futur prometedor. Hauré de lluitar a Gran Bretanya, no em queda un altre remei. Sé que no serà fàcil, així que veurem el que succeeix”.

La segona posició va ser per al pilot  Mirko Hirvonen (Ford Fiesta RS WRC), gràcies a les ordres d'equip que van fer que el seu company Jari-Matti Latvala (Ford Festa RS WRC) perdés temps en els dos últims trams el que li va obligar a quedar-se a la tercera posició. L'espanyol Dani Sordo (MINI John Cooper Works WRC) va acabar quart, després de mantenir una dura pugna amb Sebastien Ogier (Citroën DS3 WRC) fins que en la penúltima especial de la jornada del Diumenge es va produir l'abandó del francès. Fins llavors, Sordo no solament no va poder apropar-se al tercer lloc que ocupava Hirvonen, sinó que també veia com Ogier se li apropava perillosament fins a situar-se a 13 segons de diferència a causa de la punxada que va sofrir l'espanyol en el quart tram del dia.

Cal destacar, com cada any, la gran afluència de seguidors i amants del món del motor en general i del ral·li en particular, que han seguit dia a dia i amb extraordinari entusiasme el transcurs d'aquest certamen.


Sebastian Loeb i Daniel Elena al podi en primera posició

Comenta aquest article