Informació general

El Banc del Temps de Cambrils organitza una xerrada sobre els drets dels animals

Per Berta Ruiz

 
 
A dalt, un moment de la xerrada d'ahir al centre cívic Les Basses. A sota, la Trobada de Bancs del Temps i Cohesió Social que va fer-se a Barcelona
Ahir a la tarda, al centre cívic Les Basses, el Banc del Temps de Cambrils organitzava una xerrada sobre els drets animals. Aquesta va anar a càrrec d'Anna Carbonell, membre de l'Asociación Animalista Libera!
Aquesta va fer una explicació sobre quins són els drets dels animals, quin tipus d'explotacions es produeixen i perquè no és ètic maltractar-los de qualsevol forma o manera. Tal com va explicar, existeixen molts casos de violació d'aquests drets a tots els nivells. "El més quotidià perquè és el que més visibilitat té és l'abandonament i el maltractament físic de gossos i gats. També és habitual la compra compulsiva d'animals domèstics, els criadors particulars i a nivell d'alimentació, també hi ha casos d'explotació animal en granges i escorxadors. D'altres casos els tindríem en l'experimentació animal o l'entrenament dels animals del circ", va comentar. La idea, segons va dir, "és acostar la realitat, perquè a vegades manca informació real. Sembla que tothom ho hagi de saber tot i estar conscienciat i no és així".

L'Asociación Animalista Libera! va néixer l'any 2004 a Barcelona, i l'any passat va muntar la seva delegació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El seu objectiu és difondre el missatge que, "el gran dret dels animals és que siguin respectats i no siguin sotmesos a un patiment innecessari". Fan campanyes de conscienciació i d'altres actes de defensa dels animals.


El Banc del Temps de Cambrils participa en la XI Jornada de Bancs del Temps i Cohesió Social

D'altra banda, la regidora de Relacions Cíviques i Joventut de l’Ajuntament –Laura Mellau–, i el secretari del Banc del Temps de Cambrils –Francesc Mur– van assistir el passat divendres 21 d'octubre a la XI Jornada de Bancs del Temps i Cohesió Social, que va tenir lloc a l'Espai Jove la Fontana de Barcelona.

En la seva ponència, Francesc Mur va fer un repàs a la història del Banc del Temps de Cambrils i les activitats organitzades. Entre les dades de balanç, va destacar les 4.000 hores que s’han intercanviat durant els anys 2010 i 2011. Segons Mur, "en els Bancs del Temps es fomenta el treball en equip, creant una xarxa comunitària de veïns, amics i coneguts, incentivant el desenvolupament de les bones costums, el bon veïnatge i l’intercanvi d’habilitats i coneixement".

A Cambrils va néixer l'any 2008

El Banc del Temps de Cambrils es va gestar l’any 2008, davant la necessitat d’agrupar persones amb afinitats comunes i capaces de compartir amb els altres els seu coneixements. Mensualment, també s’organitzen conferències i debats dirigits per experts sobre temes tan diversos com l’alimentació i nutrició, les plantes, la salut, l’astrologia, el reiki i la curació aprofitant les energies, l'artrosi, l'artritis, la cultura jueva, l’Holocaust, la cultura germànica i celta, els minerals i els pedres precioses i les seves propietats, la teràpia familiar i abusos sexuals en menors. A més, s’han realitzat tallers de meditació i respiració i decoració de Nadal, sortides a la natura, meditació en una arbreda i pluja d’estrelles, entre altres activitats. D’altra banda, s’han ofert col·laboracions a instituts amb la creació un audiovisual com a crèdit de Síntesis del Departament d’Audiovisuals, i també informació als centres educatius i a diferents associacions veïnals i poblacions properes.

Finalment, des del Banc del Temps de Cambrils es va col·laborar en la posada en marxa del Banc del Temps d’Altafulla i actualment s’està treballant a la ciutat de Tarragona per engegar un Banc acompanyats de Salut i Família.

Comenta aquest article