Societat

José Gómez recorre en bicicleta els prop de 900 quilòmetres que separen Cambrils i Don Benito

Per Berta Ruiz

L'arribada de José Gómez a Don Benito

José Gómez Cañamero, de 67 anys d'edat, ha complert una de les seves grans il·lusions al recórrer els prop de 900 quilòmetres que separen els municipis de Cambrils i de Don Benito, situat a la província de Badajoz. Aquest cambrilenc d'adopció, gran aficionat a la bicicleta des de fa molts anys i membre de la Penya Cicloturista Cambrils, ha aconseguit arribar al seu poble natal després de completar 12 etapes, recórrer 879 quilòmetres i estar unes 57 hores damunt de la bicicleta.

L'aventura es va iniciar el passat mes de juny, quan José Gómez va completar el primer tram previst, des de Cambrils fins a Corbera d'Ebre passant pel mític coll de la Teixeta. En següents etapes –intercalades en el temps– va anar recorrent tot un seguit de poblacions i ciutats com Gandesa, Alcanyís, Calanda, Montalbán, Monreal del Campo, Molina de Aragón, Huete, Alcázar de San Juan o Puebla de Don Rodrigo, entre moltes d'altres. En cadascun dels dies de recorregut realitzava una mitja d'uns 50, 80 o fins i tot 100 quilòmetres dalt de la bicicleta. Al llarg de tot el trajecte va anar acompanyat d'una furgoneta de suport logístic i especialment, dels ànims i dels esperonaments de la seva família. En total, cinc persones van embarcar-se en aquesta aventura.

Aquest passat mes de setembre, Gómez enfilava el darrer tram del seu viatge fins arribar a Don Benito. Van ser uns 400 quilòmetres –entre les comunitats de Castella-la Manxa i d'Extremadura– que va completar d'una tirada en una setmana, aproximadament. Finalment, el dia 22 de setembre entrava al seu poble natal, Don Benito, vestit amb el mallot de la Penya Cicloturista Cambrils i amb les banderes de Catalunya i d'Extremadura en la seva bicicleta. Tot un repte i una il·lusió que José Gómez va superar amb escreix, sense cap caiguda, sense cap contratemps de caràcter tècnic, i amb la satisfacció d'haver unit el poble que el va veure néixer i el poble que el va acollir muntant en una bicicleta, una de les seves grans passions.

José Gómez en plena ruta ciclista

Comenta aquest article