Informació general

SI Cambrils qualifica "d'engany de l'actual tripartit" la pujada del coeficient de l'IBI un 20%

Per Redacció

Façana de l'edifici consistorial

SI Cambrils ha denunciat, a través d'un comunicat, "l'engany de l'actual tripartit pel que respecte a la seva política fiscal després que l'Ajuntament de Cambrils hagi proposat la pujada del coeficient de l'IBI un 20%". En el comunicat, SI recorda que tots els actuals partits que formen l'equip de govern van prometre no pujar els impostos per sobre de l'IPC. En aquest sentit recorda que aquesta promesa es va fer, públicament, en el debat electoral amb tots els caps de llista celebrat al cinema Rambla. Segons SI, "aquesta pujada s'agreuja pel fet que no han justificat cap informació nova que justifiqui un incompliment tan evident del seu principal argument electoral".
En el comunicat, SI també es refereix a "l'auditoria comptable que va fer l'equip de govern" i en la que "no va aparèixer cap deute nou i, simplement, es va confirmar el que els actuals partits havien advertit quan estaven a l'oposició". Segons SI, "l'increment del deute total es deu simplement a la posició més conservadora de l'empresa Efial, en el sentit de comptabilitzar com a deute els confirmings o els diners que s'han avançat pel CAP i que la Generalitat ha de pagar. El dèficit del 2010, com va recalcar l'interventor municipal en el passat ple, no ha variat ni un euro".

"No és preferible que l'Ajuntament deixi de donar serveis prescindibles abans que els repercuteixin en més despesa?"

Segons SI, l'equip de govern posa com a excusa que mantenen els serveis i es pregunta si davant la situació de precarietat econòmica que estan vivint molts ciutadans, "no és preferible que l'Ajuntament deixi de donar serveis prescindibles abans que els repercuteixin en més despesa?. I no estem criticant l'interès social que poden tenir algunes de les activitats ofertes pel consistori, però potser no cal mantenir tants serveis si s'han de pujar els impostos, sobretot quan molts d'ells són oferts per empreses locals que paguen impostos".
SI, segons manifesta en el seu comunicat, considera que "la credibilitat juntament amb l'honestedat, han de ser dos dels valors centrals dels polítics i no es pot demanar comprensió i ajuda com ho van fer a la presentació de l'estat de l'economia municipal, si tot seguit tracten als ciutadans de rucs i menteixen sense cap explicació justificada amb allò que havien promès per captar la confiança dels ciutadans. Des de SI entenem que la situació econòmica és greu, però no ha canviat significativament en quatre mesos per canviar la línia política 180 graus.
El comunicat acaba demanant al govern municipal que "reflexionin sobre la perversió de la política de la mentida sistemàtica, es rellegeixin allò que van prometre, i ho apliquin".



Comenta aquest article