Informació general

Es firma el conveni que permetrà la rehabilitació de la maquinària de telegrafia òptica a la Torre de l'Esquirol

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau i Jordi Farré van signar el conveni en una de les plantes de la torre

Ahir al matí es va presentar la finalització de les obres de remodelació de la Torre de l'Esquirol, que va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– , del regidor de Cultura i Planificació de Ciutat –Francesc Garriga– i del president de l'Associació Catalana d'Enginyers Tècnics de Telecomunicacions –Jordi Farré–, acompanyat per tècnics de l'associació. La remodelació d'aquesta antiga torre de telegrafia òptica ha estat finançada en un 50% pels fons europeu Feder i ha consistit en la rehabilitació de l'edifici per evitar el seu progressiu deteriorament i habilitar forjats, tancaments, instal·lacions, circulacions interiors i la construcció d'una escala nova per fer possible l'accés al públic. A més, el projecte incloïa dues actuacions més, presentades el passat mes de setembre: la transformació de l'aparcament de l'entorn de la Torre de l'Esquirol en zona verda i la restauració ambiental de la desembocadura de la riera de Riudoms.

El director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí– va fer una visita guiada per la Torre de l'Esquirol i acte seguit, es va procedir a la signatura d'un conveni per potenciar la difusió i divulgació de la història de les telecomunicacions i la rehabilitació de la maquinària de la torre. L'associació Catalana d'Enginyers Tècnics de Telecomunicacions assessorarà en la recuperació de la maquinària de senyals visuals amb la finalitat de posar en funcionament la torre. Per la seva banda, els tècnics del Museu d'Història de Cambrils rehabilitaran la maquinària de senyals visuals de la torre amb els criteris corresponents, seguint les indicacions dels tècnics de l'Associació
Catalana d'Enginyers Tècnics de Telecomunicacions i la Generalitat de Catalunya. 

Per poder fer un seguiment exhaustiu del desenvolupament del conveni, que té durada d'un any, es constituirà una Comissió Tècnica de treball integrada per un representant de cadascuna de les institucions.

Foto de família de l'alcaldessa, regidors i tècnics de l'Associació davant la torre

Comenta aquest article