Informació general

Inundacions a Salou i tall de circulació a l'avinguda de la Diputació pel desbordament del barranc de Barenys

Per Redacció

Els operaris, aquest matí, netejant els carrers del barri de la Salut a Salou

Les pluges han arribat amb força aquesta passada nit i matinada. Si bé a Cambrils no s'han registrat grans quantitats de precipitació i no s'han superat els 10 l/m2, als municipis veïns de Reus i de Salou les inclemències meteorològiques han tingut una altra magnitud. El fort xàfec caigut a Reus i també a Salou ha fet que el barranc de Barenys, ben a prop del límit territorial cambrilenc, es desbordés i provoqués una important inundació al barri de la Salut, a tocar del límit amb Cambrils. La Policia Local de Salou ha hagut d'evacuar als veïns d'uns quants habitatges d'aquesta zona. El barri, aquest matí, estava ple de fang i les canyes arrossegades per l'aiguat i procedents del barranc, es feien prou evidents a la part superior de la via fèrria així com a la platja. A banda, molts usuaris d'aquesta zona s'han quedat sense subministrament elèctric.
D'altra banda, la circulació per l'avinguda de la Diputació s'ha tallat fins a mig matí i la comunicació entre Cambrils i Salou s'ha fet, durant unes hores, pel vial de Cavet. També s'ha hagut de tallar el trànsit al camí de Vilafortuny per la baixada d'aigua de la riera de Maspujols. Per altra banda, també s'ha obert el pas inferior del pont de la via fèrria a l'avinguda de Vilafortuny ja que, tot i estar del tot enllestides les obres de reforma del paviment, es necessitava una via alternativa de circulació per alliberar l'avinguda de la Diputació del trànsit rodat. 


Activació del pla Inuncat

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha activat, a 2/4 de 4 de la matinada, la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat, al comprovar que la intensitat de la pluja superava els 20 litres en 30 minuts a diferents zones de la demarcació de Tarragona. A Salou el pla d'actuació municipal per inundacions. També s'han vist afectades pels aiguats la carretera de Reus a Tarragona i diferents vies al voltant de Reus, Tarragona i Torredembarra. A partir de quart de 12 del matí, la fase d'alerta ha quedat rebaixada a fase de prealerta.

Comenta aquest article