Societat

Cambrils acollirà la 13a Exposició Nacional de Patchwork entre els dies 25 i 27 de novembre

Per Redacció

Imatge d'arxiu del taller de l'Escola de patchwork de Montserrat Forcadell amb algunes de les seves alumnes

Entre els dies 25 i 27 de novembre, Cambrils acollirà la 13a Exposició Nacional de Patchwork que cada any organitza l'Asociación Española de Patchwork (AEP). La cambrilenca Montserrat Forcadell, delegada de l'associació a la demarcació de Tarragona, és una de les principals artífexs de l'ampli programa que es desenvoluparà a Cambrils. Durant tres dies s'organitzaran exposicions de caràcter internacional, estatal, provincial i local a diferents espais museístics i municipals; es comptarà amb la participació dels botiguers de l'associació Vilacentre que decoraran els seus aparadors amb treballs de patchwork i amb la Unió de Botiguers que col·laborarà en l'ambientació dels comerços del port, que també instal·laran quilts en els seus aparadors.

Exposicions de patchwork a diferents punts del municipi

El divendres 25 de novembre al vespre tindrà lloc l'acte d'inauguració al Centre Cultural, que comptarà amb l'assistència de membres de la junta de l'Asociación Española de Patchwork (AEP) i representants municipals. Es muntarà una exposició a l'Espai El Pati del Centre Cultural amb les obres dels socis de l'AEP; mentre que a la sala Àmbits hi haurà l'exposició "Quilts de les quilters locals", és a dir, amb els treballs realitzats per les alumnes de Montserrat Forcadell. Al Museu del Molí de les Tres Eres s'hi ubicarà una mostra de "Quilts centenaris", amb peces antigues d'aquest art; al Museu Agrícola de Cambrils es podrà veure l'exposició "Connexions de color", que presentarà treballs col·lectius realitzats arreu d'Europa, mentre que a la Torre del Port s'hi instal·larà una selecció dels millors quilts realitzats a les escoles i tallers de la demarcació de Tarragona. A banda, al taller de patchwork de Montserrat Forcadell –situat al carrer de Galícia número 2– també es muntarà una altra exposició sobre el "misteri quilt".

Cursos i sortides durant tot el cap de setmana

Durant els tres dies, l'Ajuntament de Cambrils també cedirà gratuïtament el trenet turístic a tots els participants per tal que recorrin els diferents punts on estaran ubicades les exposicions. A banda, durant aquell cap de setmana també s'organitzaran un parell de cursos monogràfics sobre patchwork al Centre Cultural; es farà una excursió a Reus que recorrerà la ruta del Modernisme i hi haurà un sopar de gala i entrega de premis a l'hotel Tryp Port Cambrils. Segons l'organització, es calcula que unes 3.000 o 4.000 persones podrien assistir a les diferents exposicions.

Comenta aquest article