Cultura

Les artistes cambrilenques Nuri Mariné i Bali Cejas viatgen a Portugal per participar en l'exposició "Os visitantes"

Per Berta Ruiz

L'artista cambrilenca Bali Cejas, en un moment del taller d'escultures que van organitzar a Tavira

Les artistes cambrilenques Nuri Mariné i Bali Cejas van viatjar la setmana passada –entre els dies 12 i 16 d'octubre–, fins a la localitat portuguesa de Tavira per participar en l'exposició internacional, col·lectiva i itinerant anomenada "Os visitantes". La mostra és una continuació del projecte "The visitors", que aquest estiu va estar instal·lada als jardins del Vestry House Museum, a Londres.

L'exposició "Os visitantes", que es va inaugurar el passat 8 d'octubre i es podrà visitar fins aquest proper cap de setmana, està instal·lada als jardins de la Biblioteca Municipal Álvaro de Campos de Tavira. És una exposició d'escultures en la qual hi participen artistes d'arreu del món. Les peces són de mida petita i resistents a les inclemències del temps, ja que estan instal·lades a l'aire lliure. A la mostra de Tavira s'hi han sumat més d'una vintena d'artistes.

El passat dissabte, les dues artistes cambrilenques van participar en un taller d'escultura a la mateixa Biblioteca Municipal de Tavira. Van recollir diferents tipus de materials, tant naturals com de rebuig, per tal de fer les seves creacions. Una vintena de persones van participar en aquesta activitat. D'altra banda, segons ha explicat Nuri Mariné, durant la seva estada a la població portuguesa van estar allotjades a la Casa 5 - Associação de artes plásticas e visuais, "una residència d'artistes". "És un lloc on sembla que el temps s'hagi aturat, és molt bohemi, molt artístic i on hi ha molt d'ambient d'art", ha comentat. Després de Portugal, l'exposició arribarà a Cambrils, la primavera de l'any vinent i posteriorment seguirà la seva itinerància cap a Alemanya.

Comenta aquest article