Cultura

Es presenta un nou curs de l'Antena del Coneixement de la URV amb un programa d'activitats farcit de propostes literàries, culturals i científiques

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació del programa de l'Antena del Coneixement. D'esquerra a dreta: Josepa Garreta de la URV, la regidora d'Ensenyament –Carmen Quintana– i el director de l'Antena del Coneixement a Cambrils, Ramón García Mateos

Un any més, i ja en van cinc edicions, torna el programa d'activitats de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils i ho fa amb un ampli ventall de propostes culturals, literàries i científiques. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació del curs 2011-2012 a càrrec de la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament –Carmen Quintana–, la coordinadora de les Antenes de la URV –Josepa Garreta– i el director de l'Antena del Coneixement de la URV, Ramón García Mateos.

Cinc anys de l'Antena del Coneixement a Cambrils

En primer lloc, la regidora d'Ensenyament va destacar la consolidació de l'Antena del Coneixement a Cambrils després de 5 anys d'activitats i va explicar que l'objectiu principal d'iniciatives com aquesta és "acostar els coneixements universitaris a la població" i fer-ho a través de la URV, "la nostra universitat de referència al territori".

Per la seva part, Ramón García Mateos va desgranar a grans trets l'ampli programa que s'encetarà avui dijous amb el recital de Marina Rossell a la Cripta de l'Ermita i que s'allargarà fins a l'estiu de l'any vinent. García Mateos va comentar que, com en els darrers anys, l'Antena del Coneixement mantindrà les diferents col·laboracions establertes amb la regidoria de Cultura i les activitats que s'organitzen al Centre Cultural i també amb la Biblioteca Municipal a través dels seus clubs de lectura. A més, amb la Biblioteca Municipal es coorganitzaran un parell d'activitats coincidint amb el seu 15 aniversari. Amb la regidoria de Cultura, l'Antena del Coneixement també hi col·laborarà en diferents conferències i tallers en el marc de la Setmana de la Ciència. També es programaran diferents xerrades i col·loquis tant al Centre Cultural com a l'institut Cambrils tractant diferents temes d'actualitat. En aquest àmbit es comptarà amb la presència de figures com Eudald Carbonell, Josep Sánchez Cervelló, Enric Olivé o Consuelo Bautista. El director de l'Antena del Coneixement va recordar que seguiran les sessions de l'Aula de Poesia, tot un referent de l'antena cambrilenca, segons va dir.

Com a representant de la universitat, Josepa Garreta va recordar que els objectius principals d'aquest projecte és "fer arribar els coneixements universitaris i posar-ho a l'abast de la gent" i "captar les necessitats de la població". També va agrair el suport donat per l'Ajuntament de Cambrils, tot i el canvi de govern, i va explicar que l'Antena del Coneixement és "un projecte modern, bo i que comença a funcionar bé després de cinc anys".

Comenta aquest article