Informació general

S'implanten noves zones blaves a la Parellada i a l'Eixample, operatives tot l'any

Per Cristina Sierra

Un dels carrers on s'implantaran noves zones blaves és al voltant de la plaça de Carles Roig

Cambrils comptarà, a partir del proper dilluns 24 d'octubre, amb noves zones blaves a la Parellada i a l'Eixample que estaran operatives tot l'any, tal com va avançar Revista Cambrils Diari Digital el passat 5 d'octubre. Per l'altra banda, la Rambla de Jaume I, els carrers de Pau Casals i de Robert Gerhard funcionaran com a zona blava els caps de setmana, tal com va explicar el regidor de Governació de l'Ajuntament, Dani Milan, ahir al matí en roda de premsa. Amb aquestes mesures es pretén afavorir als residents de les zones a l'hora de trobar aparcament en les hores que més ho necessiten, és a dir, a la nit i al migdia,i incentivar l'ús d'aparcaments alternatius.

Milan va explicar que per instaurar les zones blaves s'ha fet un estudi de mobilitat i s'ha mantingut diverses reunions amb representants dels barris de l'Eixample, Parellada, Eixample Vila,Port i barris del Port i representants de la FECAM, Hotelers i Unió de Botiguers per conèixer les necessitats i peticions dels veïns i comerciants. Després de varies reunions, la regidoria va arribar a la conclusió que, per afavorir el teixit comercial i als veïns de les zones, s'havien d'optimitzar les zones blaves i fomentar l'ús d'aparcaments alternatius, que continuaran sent gratuïts.

Les noves zones blaves estaran operatives de dilluns a dissabte al matí

La regidoria ha decidit que al barri de la Parellada hi hagi un increment de 31 places noves en zona blava a la plaça de Carles Roig i al tram de l'Avinguda Independència entre la plaça de Carles Roig i el carrer de la Verge del Camí. A aquestes places s'hi ha de sumar les 61 que ja existeixen en un tram del passeig d'Albert i als carrers de Jacint Verdaguer, de Pere III i del Vi. Amb la implantació d'aquestes noves zones, s'incentivarà l'ús d'aparcament a Les Comes. Les zones blaves a la Parellada estaran operatives de dilluns a dissabte al matí.

Els aparcaments al barri de l'Eixample tornaran a ser en línia per petició dels veïns

Al barri de l'Eixample s'implantarà la zona blava a la Rambla de Vidal i Barraquer amb 32 places. Segons va explicar Milan, en aquest punt s'hi concentra el teixit comercial, a més de l'estació de tren i l'oficina de correus, dificultant l'estacionament als veïns de la zona. Com al barri de la Parellada, les zones funcionaran de dilluns a dissabte al matí i es potenciarà l'ús d'aparcament del Xalet d'en Bau. Per l'altra banda, el regidor va afirmar que, per petició reiterada dels veïns, els aparcaments als carrers
de Sant Isidre, del General Prim i de Ramon Berenguer IVtornaran a ser en línia, retirant els que hi ha ara en bateria invertida, que es van instaurar fa gairebé un any. Amb aquesta modificació, que es començarà a fer en dues setmanes, es millorarà la circulació dels vianants per les voreres i es perdran 20 places d'aparcament.

Les zones blaves del Port funcionaran els caps de setmana

Pel que fa a la zona del Port, el regidor va afirmar que el problema es troba en els caps de setmana. Per aquest motiu, la Rambla de Jaume I, i els carrers de Pau Casals i de Robert Gerhard passen a ser de pagament del divendres a la tarda al diumenge al migdia, obtenint 263 places d'aparcament en zona blava. A aquestes places, s'ha de sumar les 62 existents a l'avinguda de Països Catalans, que es troba operativa tot l'any. Amb el nou model de zona blava, s'incentivaran els aparcaments alternatius d'Horta de Santa Maria i de la Font Coberta. 


Les tarifes de les zones blaves es mantindran al mateix preu que a l'estiu: 0,27 euros per residents; 0,45 euros per empreses i 0,90 euros per visitants.

El regidor de Governació –Dani Milan– va oferir una roda de premsa ahir al matí on va presentar les noves zones blaves

Comenta aquest article