Informació general

El Consell d'Infants de Cambrils exposa les seves vint propostes sobre cultura, tradició i festes

Per Josep Maria Ferrando

L'alcaldessa i els regidors amb els nens i nenes del Consell d'Infants de Cambrils

El passat divendres passat a la tarda, la sala de plens de l'Ajuntament va acollir un ple extraordinari que va comptar amb la participació activa del Consell d'Infants de Cambrils, format per 25 xiquets i xiquetes de 5è i 6è en representació de les sis escoles cambrilenques de primària. Aquests van exposar als regidors i regidores vint propostes sobre cultura popular i tradicional i festes, el resultat d'un any de treball que han dut a terme amb diverses àrees de l'Ajuntament.

L’alcaldessa –Mercè Dalmau– va obrir la sessió plenària agraint al feina feta pels infants i la seva implicació i participació en el Consell, explicant que l'equip de govern tindria en compte les seves propostes a l'hora de portar a terme projectes i iniciatives en temes d'equipaments culturals, creació artística i millora de la participació cultural i festiva de Cambrils. A continuació es va projectar un vídeo de les diverses sessions que es van fer a l'Ajuntament per tal d'acostar la realitat cultural i artística als xiquets participants. En aquestes sessions es va comptar amb la participació de l'artista cambrilenca Nuri Mariné, de diversos tècnics municipals de les àrees de Cultura, Festes, Educació i Participació, del dramaturg Iban Beltran i de les entitats festives de Cambrils.

Les vint propostes del Consell d’Infants

A continuació, els nens i nenes van llegir al ple les seves propostes. El resum de la feina feta, tant a les diferents sessions com després als respectius col·legis i escoles, es va resumir en vint propostes que van quedar reflectides en l'edició d'un document gràfic on es van recollir en quatre grans eixos. El primer eix, sobre els equipaments culturals, demana aprofitar els espais per a fer més projeccions de cinema, amb pel·lícules d'estrena, infants o en 3D, millorar l'accés als equipaments amb l'ampliació d’horaris, realitzar més activitats musicals i adaptar els equipaments i les activitats que es duen a terme per a tots els públics. El segons eix inclou la creació artística, amb iniciatives com: crear una escola d'art a Cambrils, donar beques i préstecs als artistes, organitzar concursos i premis de creació artística, crear un portal web de difusió i premiar l'assistència als esdeveniments artístics. El tercer eix del document fa referència a la cultura popular i tradicional i demana la creació d'un espai interactiu a la "Casa de la Festa" on poder emprovar-se vestuari festiu i tocar instruments de les festes, realitzar activitats pels més petits, crear un espot publicitari de festes i ampliar la difusió i venda del marxandatge de les festes. Finalment el quart eix fa referència a la participació cultural i festiva, fomentant les portes obertes a totes les entitats culturals i festives, millorant la difusió de les activitats i realitzant una campanya perquè la ciutadania s'animi a fer-se membre de les entitats culturals i festives de Cambrils.

Després d'escoltar les propostes del Consell d'Infants van intervenir al ple els diversos grups municipals per agrair de nou la feina feta pel Consell i comprometent-se a tenir en compte, en la mesura del possible, totes aquestes aportacions. A continuació, els infants van rebre de mans dels regidors els diplomes que acreditaven la seva participació. L'alcaldessa Mercè Dalmau va aixecar la sessió agraint la feina feta a totes les persones que han participat enguany en les diverses fases de treball del Consell d’Infants de Cambrils.

Una de les participants exposant les propostes del Consell d'Infants

Comenta aquest article