Societat

L'Associació de veïns del barri de la Llosa celebra la festivitat del Pilar amb una trobada de germanor

Per Berta Ruiz

Els veïns de la Llosa durant la missa celebrada ahir al matí

L'Associació de veïns del barri de la Llosa va celebrar ahir al matí una trobada de germanor en motiu de la festivitat del Pilar. Com ja ve sent habitual en els darrers anys, l'acte va reunir un bon nombre de veïns, prop d'unes 300 persones, que van poder passar una bona estona amb la música, les danses i el vermut popular. A més, l'assolejada jornada que va fer ahir va acompanyar la festa.

La celebració va iniciar-se a mig matí amb una missa oficiada pel pare Joaquim Alquézar del col·legi Pare Manyanet de Reus, qui va estar acompanyat per la veu i el piano de la jove cantant Ana Gil-Pérez, veïna del barri. Després de la missa es van anar succeint les actuacions en la pista esportiva situada al solar entre els carrers dels Nards i de Francisco de Miranda. Ana Gil-Pérez va cantar diferents peces, així com Gabriel Lozano, també veí del barri i membre de la junta, qui va delectar els presents amb algunes cançons de sarsuela. En honor a la Verge del Pilar, una veïna del barri, també es va arrencar a cantar un parell de jotes. A la festa també hi va participar la cobla del col·legi Pare Manyanet de Reus que va posar la música als Amics de la Sardana de Cambrils, que van ballar al mig de la pista de bàsquet. També es va comptar amb la presència d'una setantena de dansaires de la colla sardanista del Morell. Les actuacions van seguir amb les danses més actuals dels grups de ball de l'Associació de Dones Clara Campoamor del Nou Cambrils i de l'Associació Cultural de Vilafortuny, ambdues formacions dirigides per la coreògrafa Carolina Figueras. Els veïns també van poder degustar un vermut popular. Cal destacar que algunes veïnes participants en la festa van vestir-se amb els vestits tradicionals de la seva regió, des d'Andalusia, l'Aragó o Catalunya.

La presidenta de l'Associació de veïns del barri de la Llosa -Ana M. Franquet- es mostrava molt satisfeta de l'acollida, un any més, de la festa. De fet, segons va dir, enguany hi ha assistit més gent que en anys anteriors. "Ha vingut molta gent, molts veïns de tot Cambrils. És una festa que agrada i si agrada s'ha de fer. De cara a l'any vinent intentarem organitzar un dinar popular, perquè molts veïns ens ho han demanat", va comentar.

Els Amics de la Sardana van ballar al mig de la pista de bàsquet, acompanyats per la cobla del col·legi Pare Manyanet de Reus

Comenta aquest article