Cultura

El FEC Festival 2012 fa públiques les seves bases de participació als concursos amb la incorporació de novetats

Per Redacció

En la darrera edició es va organitzar el taller Minicurts adreçat als més petits

L'organització del FEC ha fet públiques les bases per a la propera edició del festival que, com cada any, tindrà lloc a Cambrils i a Reus. El concurs estatal es farà a Cambrils entre els dies 1 i 3 de març de 2012, mentre que el concurs europeu se celebrarà a Reus del 8 al 10 de març.

Novetats en les bases de participació

El FEC Festival 2012 ha incorporat dues novetats en les bases de participació: d'una banda, només s'acceptaran curtmetratges de ficció amb 1 any d'antiguitat –fins ara eren dos anys–, fet que farà disminuir el número d'obres inscrites, però que, segons l'organització, dotarà de més actualitat el certamen, convertint-lo en un referent de la producció anual, espanyola i europea. Per altra banda, el FEC Festival també ha decidit apostar per la qualitat de projecció i només es projectaran films a competició en formats d'alta definició, per bé que es mantindrà l'opció de les projeccions en 35 mil·límetres. D'aquesta manera, el FEC aposta per la qualitat de projecció, fet que farà millorar notablement la visualització dels films en les diferents sessions del festival. Es poden inscriure els curtmetratges a través del web de ShortfilmDepot (www.shortfilmdepot.com). La data límit és el proper 30 de novembre.

El FEC és un festival professional, on coincideixen públic, estudiants, directors de cinema, programadors i creadors audiovisuals. Un lloc de trobada on tot allò que es pot veure difícilment arribarà al circuit comercial. El Festival és un dels primers aparadors de l'any en projectar els millors curtmetratges estatals i europeus realitzats l'any anterior. A més, en la propera edició continuaran les activitats paral·leles habituals en ambdós certàmens, com el concurs de microfilms, el crèdit universitari, les exposicions o les sessions especials. El FEC Festival compta amb el suport dels ajuntaments de Cambrils i de Reus i forma part de la Coordinadora de Festivals de Cinema de Catalunya (CI&VI).

Comenta aquest article