Esports

La judoka cambrilenca Carla García participa en el Torneig Internacional Ciutat de Marsella

Per Miquel A. Díaz

La judoka cambrilenca Carla García en un moment del torneig

El passat 30 de setembre, la judoka cambrilenca Carla García va encetar la temporada de competició viatjant fins a la localitat francesa de Marsella amb l'equip del club Dojo Lleida, ja que el dia 1 d'octubre tenia lloc la 28a edició del Torneig Internacional Ciutat de Marsella.

Aquest any, la Carla ha decidit baixar de categoria de pes a -57kg, deixant enrere la categoria de -63Kg, ja que habitualment s'havia d'enfrontar a lluitadores molt més pesades que ella. Tot i això, en aquesta categoria hi ha estat sis anys seguits i sempre s'ha mantingut entre les deu judokes més fortes d’Espanya durant tot aquest temps, assolint tres medalles en campionats estatals. Ara, comença una nova etapa per a la cambrilenca i el canvi de categoria de pes ha estat una decisió molt pensada i important per a ella. A més, aquest any serà l'últim en la categoria sub23 i tindrà noves rivals, a les que no coneix i això suposarà una dificultat afegida, però també un nou repte per a la seva carrera esportiva.

Dos combats guanyats i dos perduts

Així doncs, la cambrilenca va debutar en el pes de -57kg en aquesta competició internacional que va reunir a judokes de molts països i de gran nivell. El primer combat el va lliurar i en el segon es va enfrontar contra una noia de Suïssa amb la que va caure derrotada d’ippon i que posteriorment, va aconseguir l'or en aquest torneig. Al perdre amb la judoka que va guanyar el campionat, la Carla va  poder ser repescada per lluitar pel bronze. El tercer combat el va disputar contra una judoka de França a la que va guanyar per immobilització després de marcar-li tres puntuacions de tres tècniques diferents. En el quart combat va enfrontar-se contra una judoka també francesa i va caure derrotada en menys de 15 segons, per una errada en la contra d'una tècnica.

Tot i que només va guanyar dos combats i ha de treballar molt per a corregir determinats aspectes, tant tècnics com tàctics i adaptar-se a la nova categoria de pes, la cambrilenca es va mostrar satisfeta de la seva participació en aquesta competició internacional de pretemporada i de les sensacions tingudes en la seva nova categoria de pes. Per últim, destacar també que al pes de -57kg hi van participar un total de 25 competidores, totes elles amb molta experiència i un alt nivell esportiu.

Comenta aquest article