Cultura

Més de mig miler de persones han visitat la mostra de fotografies de l’Estudi Ortoneda Vernet

Per Redacció

L'exposició, instal·lada a la Sala Àgora de l'Ajuntament, ha rebut més de mig miler de visitants

L’exposició "Estudi Ortoneda Vernet. Testimoni fotogràfic d’una època", produïda per l’Arxiu Municipal de Cambrils, va tancar divendres passat, 30 de setembre, després de rebre més de mig miler de visitants. Durant tot el mes de setembre les imatges han estat exposades a la Sala Àgora de l’Ajuntament d'ençà des de la seva inauguració del passat 2 de setembre.

Davant de les imatges exposades s’han generat nombroses converses i tertúlies, no únicament per reconèixer les persones fotografiades, sinó també per recordar els diferents aspectes de la vida al Cambrils de mitjan segle XX: la manera de treballar, les indumentàries, les festes, la construcció dels nous barris i urbanitzacions, l’arribada dels immigrants i dels turistes, les celebracions familiars, la Fira, els actes oficials, etc. Gràcies a les aportacions d’aquestes persones, l’Arxiu Municipal de Cambrils ha pogut documentar millor algunes de les imatges. Alguns dels visitants també han aportat reproduccions d’imatges del seu fons particular, que han passat a enriquir el fons documental municipal.

A partir d'ara, es pot veure una versió virtual d’aquesta exposició a l’enllaç: http://www.cambrils.cat/continguts/detall/6450148/1917/exposicio-estudi-ortoneda-vernet-testimoni-fotografic-d-una-epoca

Les imatges exposades pertanyen al fons creat per l’estudi fotogràfic Ortoneda Vernet, que durant un quart de segle va retratar la vida pública i privada dels cambrilencs. Aquest fons, format per uns 15.000 negatius, ha estat cedit a l’Arxiu Municipal de Cambrils per Montserrat Ortoneda Vernet i actualment està en procés de digitalització i descripció.

D'altra banda, tothom que vulgui consultar les imatges del fons que ja estan tractades pot acostar-se lliurement a l’Arxiu Municipal de Cambrils, ubicat al mateix edifici de l’Ajuntament. El seu horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 8 a 14.30 i, a més, els dimarts i dimecres de 16 a 19.

Comenta aquest article