Cultura

La Biblioteca Municipal enceta un cicle de contes per a la canalla on els dolents en són els protagonistes

Per Berta Ruiz

Rosana Andreu explicant els contes als nens

La Biblioteca Municipal va encetar ahir dimecres a la tarda, el cicle de contes "Qui vol un conte... de dolents?". La primera sessió va anar a càrrec de la bibliotecària Rosana Andreu, qui serà l'encarregada d'explicar tot un seguit d'històries als més menuts al llarg de les diferents trobades programades. Ahir, un bon grup de xiquets i xiquetes van reunir-se a la planta baixa de la Biblioteca per seguir-ne la primera sessió del cicle.

La iniciativa s'adreça a infants de més de 4 anys, acompanyats de pares o d'altres familiars. Tots els contes d'aquestes sessions tindran com a fil conductor els dolents dels contes infantils com Barbablava, els ogres, els dimonis o els llops. Aquests personatges serviran d'estímul per a que la canalla s'interessi en llegir altres històries seleccionades del fons de la Biblioteca i que es podran emportar en préstec.

D'altra banda, en aquestes activitats es treballaran hàbits com l'escolta activa, respectar el torn de paraula i la capacitat d'estar quiet i atent, a més de l'oralitat i la musicalitat de la llengua parlada. Les properes trobades seran a les 18 hores i es realitzaran els dies 2 de novembre, 1 de febrer, 7 de març, 2 d'abril i 2 de maig de 2012.

Comenta aquest article