Informació general

L'atur se situa en 2.396 persones a Cambrils el mes de setembre

Per Redacció

Oficina de Treball de Cambrils

Catalunya ha registrat un augment de l'atur de 16.282 persones el mes de setembre, el que representa un increment del 2,8% respecte del mes d'agost. La Generalitat de Catalunya, que va fer públiques les dades ahir al matí, va indicar que el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 600.930 i a Cambrils, se situa en 2.396 persones aturades.

S'ha de destacar que hi ha un lleuger descens d'un any a l'altre en el sector de la Indústria, un 3% menys, i hi ha 2.941 persones aturades menys que el setembre de 2010. Per demarcacions, l'atur a Barcelona puja en 7.322 persones; a Girona, en 3.505 persones; a Tarragona, en 3.561 persones i a Lleida, en 1.894 persones.

Pla de xoc per fer front a les dades d'atur

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sánchez, va fer una "valoració negativa" de les dades, "no només perquè se situa per sobre de les 600.000 persones en atur, sinó perquè és l'any que més puja el mes de setembre i perquè a més a més aquesta pujada es produeix de manera generalitzada en tots els territoris, col·lectius i sectors a excepció de la indústria".

Sánchez també va avançar una sèrie de mesures per fer front a l'atur.  "Aquesta setmana sortirà el segon contingent de cursos de formació, tant adreçat a les administracions locals com a les entitats privades i a més, aquest octubre es posarà en marxa un pla de xoc que integrarà un seguit de mesures adreçades a aquelles persones que perdin la cobertura i contemplarà des de plans d'ocupació, incentius a la contractació, extensió de les aules intensives de recerca de feina a tot el territori a través d'un conveni de col·laboració amb la Direcció General de Telecomunicacions, i actuacions de formació específica per adults", va explicar la secretària.


Comenta aquest article