Cultura

El Centre Cultural acull la inauguració de l'exposició itinerant "Caminar la Vida"

Per Judit Pinazo



Una de les fotografies de l'exposició que mostren una sessió de reflexoteràpia
El passat mes de novembre la Regidoria d’Ensenyament presentava un nou servei de reflexoteràpia a disposició dels centres de primària cambrilencs destinat a nens i nenes amb transtorns a l’atenció. Ara, des de l’Àrea d’Ensenyament, i després de la bona acollida del servei, es vol apropar a la ciutadania les possibilitats d’aquestes teràpies mitjançant una exposició sota el nom "Caminar la vida".

El Centre Cultural va acollir ahir la inauguració d'aquesta exposició itinerant. El projecte d’aquesta mostra neix de la formació de postgrau que ofereix l’Escola d’Infermeria de la URV de Tarragona, arrel d’un estudi elaborat per un grup d’infermeres sobre l’aplicació de les teràpies bioenergètiques en diferents problemes de salut, particularment la reflexoteràpia i la teràpia floral.

L'exposició, que estarà oberta al públic fins al proper 18 de febrer, mostra un recull de 22 fotografies en blanc i negre del fotògraf reusenc Josep Maria Ribas. Totes elles són una mostra de les diferents teràpies naturals i tenen com a protagonistes persones que han participat en alguna d'aquestes teràpies.

Per altra banda l'exposició també recull una mostra de pintura d'estil naïf elaborada per l'artista cubà Crispin Sarrá que tenen com a motiu les teràpies amb flors de Bach. Els quadres han estat un treball conjunt entre l'artista i Neus Esmel, cordinadora del grup de recerca Teràpies Naturals i Bioenergètiques. Crsispin Sarrá ha traduït en pintura les explicacions de Neus Esmel sobre cada una de les flors de Bach. Els quadres tenen una gran expressivitat i destaquen pels colors vius, tots ells molt relacionats amb el concepte de cada un dels remeis que representen les 38 flors de Bach.

Per altra banda, l'exposició també inclou la dansa com una teràpia natural i ahir en la inauguració es va poder veure el grup Dansa Màrmara, que van representar la coreografia "Ball de la vida" que té com a objectiu transmetre a través del llenguatge del cos tota la saviesa de la reflexoteràpia, la kinesiologia i el remei floral de Bach.

La mostra vol ser interactiva amb aquells ciutadans que la visitin, per això tots aquells que la visitin podran gaudir d'una sessió de reflexoteràpia, el remei floral de Bach o la kinesiologia.

Comenta aquest article