Informació general

El projecte del Pla de Millora Integral del Barri Antic quedarà enllestit abans del mes de desembre de 2012

Per Cristina Sierra

Aspecte de l'edifici del Forn del Tallero

Durant el torn de preguntes del darrer ple municipal, celebrat el passat dimarts, el grup del Nou Moviment Ciutadà (NMC) va interessar-se sobre l'estat del projecte de Pla de Millora Integral del Barri Antic de Cambrils i el futur dels edificis del Forn del Tallero i la Torre del Llimó. El regidor del Barri Antic, Francesc Garriga, va respondre a la pregunta afirmant que "hi ha molts punts executats" i que el pla podria estar totalment acabat abans del mes de desembre de 2012.

El projecte va començar l'any 2006 amb una subvenció de gairebé sis milions d'euros i amb l'objectiu de convertir el Barri Antic en un espai renovat. Inicialment, el projecte estava previst desenvolupar-ho en quatre anys i fa un any, es va demanar una pròrroga de dos anys. Segons va indicar Garriga, el projecte es troba entre el 92 i el 94% d'execució.

Els programes per a la millora social, urbanística i econòmica resten pendents

El regidor va explicar els diferents camps d'actuació que formen el projecte. Quatre del vuit punts estan totalment executats i fan relació a la millora de l'espai públic i dotació d'espais verds en diferents zones del Barri; a la incorporació de les tecnologies de la informació en els edificis; millora de la sostenibilitat i eficiència del Mercat Municipal i l'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques.

Els altres punts es troben en fase d'execució, amb punts totalment acabats i d'altres que es preveu acabar en un any, com els programes de millora social i econòmica i programes de dinamització econòmica. En aquest punt, hi ha executat les activitats de centre obert adreçades als menors i a les seves famílies al Centre Obert Alba o la creació de la oficina tècnica del Pla de Millora del Nucli Antic. D'altres punts es troben en procés, com el programa de cultura de la pau o l'ampliació i adequació de l'oferta comercial del Mercat ambulant. I també hi ha punts pendents, com el programa d'ajuts a la renovació de les parades del Mercat de la Vila.

El pla de millora també preveu la consolidació de l'equitat de gènere en l'ús de l'espai urbà i dels equipaments. Aquest punt ha establert activitats formatives destinades a dones immigrants amb baix nivell de coneixement de la llengua o el servei d'educació a la petita infància. Aquest camp d'actuació té en procés la instal·lació del SIAD (Servei d'Informació i assessorament de la dona) i resta pendent l'adaptació d'espais per a activitats i recursos per a la igualtat de gènere.


La campanya Cambrils + Bonica es troba en procés

Un dels camps d'actuació que es troba en procés és el que fa referència a la rehabilitació i equipament dels elements col·lectius dels edificis i que forma part de la campanya Cambrils + Bonica. Les accions que contempla aquest punt són: l'accessibilitat dels edificis municipals; la reparació de cobertes; la reparació de façanes i la millora de les instal·lacions comunes d'aigua, gas, electricitat, telèfon i noves tecnologies.


Els edificis de la Torre del Llimó i del Forn del Tallero resten pendents dels programes de millora social

Un altre dels punts del programa fa referència a les obres dels edificis de la Torre del Llimó i del Forn del Tallero. Les obres dels dos edificis estan pràcticament enllestides i quedaria pendent les accions de millora social. En el cas de la Torre del Llimó, hi ha en procés els programes de dinamització del teixit associatiu del barri a l'Hotel d'Entitats i resten pendents els espais de reunions i accions del Consell de Barri, el servei d'informació i Participació Ciutadana i els punts d'accés públic a les noves tecnologies.

En el cas del Forn del Tallero, es troba en procés la ubicació d'una oficina que promogui el comerç de la vila al Centre de Dinamització Econòmica de l'edifici municipal.

Comenta aquest article