Informació general

S'obre una botiga de Càritas destinada a la venda de roba usada amb preus d'entre els 0,50 i 8 euros

Per Cristina Sierra

Les voluntàries col·locant la roba, ahir al matí, a la botiga

Ahir al matí es va obrir la primera botiga de Càritas Filigrana al carrer de Pere III de Cambrils. La botiga pretén "educar i donar servei a la gent", tal com va afirmar Marta Sentís, responsable de Càritas Arxiprestal del Baix Camp, a Revista Cambrils Diari Digital. S'ha de dir que arreu del Baix Camp hi ha vàries botigues de Càritas Filigrana i tots els qui treballen són voluntaris de les diferents parròquies. A la botiga de Cambrils hi ha, de moment, prop de 40 voluntaris que recullen, renten i organitzen la roba per posar-la a la venda.

Sentís va explicar que els preus de la roba i els accessoris són simbòlics i valen entre els 0,50 i 8 euros. "Abans la gent venia i els hi donaves una bossa de roba, ara, la cosa canvia perquè poden entrar a la botiga i es poden emprovar i triar la roba", va apuntar la responsable. Tothom qui vulgui pot anar a portar roba que no utilitzi a la porta situada just al costat de la botiga els dimecres i dijous de 16 a 19 hores. Per l'altra banda, l'horari de la botiga és el dilluns de 10 a 12 hores i de dimarts a divendres de 16 a 19 hores.

Tal com va explicar Sentís, més endavant es posarà en funcionament un taller per ensenyar a arreglar roba. A més, qui vulgui fer-se voluntari per ajudar a rentar, planxar o arreglar la roba només cal que es dirigeix a la botiga.

Prop de 70 persones van assistir a l'acte d'inauguració el passat 25 de setembre

La botiga es va inaugurar el passat diumenge 25 de setembre a la tarda i va comptar amb l'assistència de prop de 70 persones, a més de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el rector de la parròquia de Santa Maria i Arxiprest del Baix Camp –Mossèn Ramon Martí–, el director de Càritas Diocesana de Tarragona –Francesc Roig– i el vicari general de l'Arquebisbat de Tarragona –Mossèn Joaquim Fortuny–.

Marta Sentís va expressar la seva emoció per poder inaugurar una botiga que "farà un servei molt útil a moltes famílies necessitades dels nostres pobles, que dignificarà el servei de roba i donarà acolliment a totes les persones que vinguin a fer ús del rober". Per la seva banda, Roig va afalagar la feina de la Marta i la seva "tossuderia per poder obrir aquest espai" i va explicar que Càritas "és l’esforç de la feina diària, dels voluntaris, de la feina silenciosa" i va demanar voluntaris que "no hagin de fer grans filigranes, simplement allò que pertoca amb la disponibilitat que tenen".


D'esquerra a dreta: Francesc Roig, Mercè Dalmau, Mossèn Joaquim Fortuny, Mossèn Ramon Martí i Marta Sentís, el dia de la inauguració

Comenta aquest article